Šport > Nogomet
1534 ogledov

Preobrat sezone: Gareth Bale z debijem iz nočne more

Manuel Lanzini Tottenham West Ham Epa
Valižanski zvezdnik je na londonskem derbiju v igro vstopil v napačnem trenutku.

Nogometaši Tottenhama so v 5. kolu angleške Premier League proti West Hamu zapravili nemogoče. Že po 16 minutah londonskega obračuna so vodili s 3:0, ob koncu pa poskrbeli za dramo, tekmeci so namreč od 82. minute naprej prav tako dosegli tri gole in poskrbeli, da zmagovalca ni bilo (3:3).

Na zadnjih dveh tekmah so varovanci Joséja Mourinha, ki še nikoli ni vodil tako učinkovite ekipe, dosegli 13 golov. V kvalifikacijah Lige Evropa so 1. oktobra Maccabi Haifo premagali s 7:2, pred reprezentančnim odmorom pa na gostovanju Manchester United z 1:6.

Leon Sever Tabor Sežana Video Šport Z golom skoraj s sredine zabil zadnji žebelj v ljubljansko krsto

Podobna katastrofa se je obetala tudi West Hamu, saj je bil že po 16 minutah izid 3:0. Domači so povedli v 47. sekundi, ko je po protinapadu vse, kot je treba, napravil Heung-Min Son. Sedem minut pozneje je bil Južnokorejec podajalec, s preigravanjem in strelom pa se je izkazal Harry Kane. Angleški reprezentant je bil nato uspešen še enkrat, po podaji Sergia Reguilóna z leve strani je bil natančen še s strelom z glavo.

Po zanesljivem vodstvu je nato Tottenham stopil s plina, prepustil pobudo tekmecu, sam pa se osredotočal na protinapade. V zadnjih 20 minutah tudi s povratnikom v ekipo Garethom Balom, ki je zaigral prvič po prihodu iz Madrida.

Gaerth Bale Tottenham West Ham | Avtor: Epa Epa

Kanu je v drugem delu "hat-trick" preprečila vratnica, v 82. minuti pa so gosti vendarle znižali z glavo, po prostem strelu z leve strani je natančno streljal Paragvajec Fabián Balbuena.

Ko je Kolumbijec Davinson Sánchez dosegel avtogol, Bale pa po samostojnem prodoru zapravil lepo priložnost, se je slutilo, da Mourinhove odločitve ne bodo zagotovile srečnega konca. To se je uresničilo praktično v zadnjem napadu, ko je po strelu od daleč Argentinca Manuela Lanzinija žoga končala pod stičiščem prečke in vratnice v mreži.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice