Šport > Nogomet
1333 ogledov

"Guardiola je napravil veliko škode nogometu"

pep guardiola Epa
Trener Leeds Uniteda je pred obračunom z Manchester Cityjem spregovoril o učinku Pepa Guardiole.

Drevi se bosta na tekmi četretga kroga angleške Premier League pomerila Manchester City in Leeds United. Strateg sinjemodrih Pep Guardiola je svojega nasprotnika na klopi Leedsa Marcela Bielso označil za enega najbolj izvirnih in pristnih trenerjev na svetu.

"Marcelo je človek, ki ga v nogometnen svetu najbolj spoštujem - kot trenerja in osebo," je na tiskovni konferenci dejal španski strateg. "Glede na način vodenja ekipe je Marcelo po mojem mnenju najbolj izviren trener. Povsem unikaten, nemogoče ga je kopirati," je dodal Guardiola.

Po količini osvojene srebrine sta stratega med seboj neprimerljiva, a Guardiola poudarja, da to ne more biti edini odraz veličine.

 | Avtor: Epa Epa
"Trenerjev ne bi smeli soditi samo po številu osvojenih pokalov. Kar zadeva nogometno znanje, sem daleč za njim. Moje ekipe so osvojile več naslovov, toda po znanju me prekaša," je prepričan Guardiola.

Bielsa mu je kompliment vrnil z izjavo o Špančevem uničujočem učinku na taktiko nasprotnega moštva, ki ima toliko dela z branjenjem, da ne uspe udejanjiti svojih zamisli.  "Guardiola je naredil veliko škode nogometu, saj je nenamerno ustvaril sistem, po katerem se moštva branijo pred njegovimi ekipami," je povedal Argentinec.

Na kratko se je dotaknil tudi nenehnih primerjav med trenerji: "Kdo je boljši? Jürgen Klopp je eno, Guardiola je nekaj drugega, jaz tretjega. Težko nas je primerjati."

 | Avtor: Epa Epa

Po treh krogih na lestvici angleškega prvenstva vodi Leicester City z devetimi točkami. Prav tolikoh je v treh tekmah zbral tudi branilec naslova Liverpoola. Mancehster City je s tekmo manj šele na 13. mestu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.