Neverjetna težava bundesligaškega zvezdnika, ki se ne sme dotakniti trave

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Eden izmed najboljših bočnih branilcev v najmočnejši nemški ligi je alergičen na travo!
Oglej si celoten članek

Bildu je luč sveta uzrla neverjetna zgodba, do katere so pri nemškem časniku prišli po razgovoru z desnim bočnim branilcem Eintracht Frankfurta, Dannyjem da Costo. Pri Bildu so namreč razkrili, da ima nemški nogometaš zelo močno alergijsko reakcijo na travo, osnovno sredstvo za delo nogometaša.

Foto: Profimedia Danny da Costa

Da Costa je v lanjski sezoni za Eintracht odigral točno 50 tekem ter se vsakič, ko je pritekel na igrišče, izpostavljal nevarnosti, saj se ne sme niti z enim delom telesa (kože) dotakniti trave.

"Vsakič ko padem, če pridem v kontakt s travnato površino, me začne celotno telo srbeti, na koži pa se pojavi osip, še posebej po rokah ter po nogah. Kot otrok sem imel tudi ekcem, ki pa naj ne bi bil povezan s to situacijo," je v razgovoru pojasnil da Costa.

Foto: Profimedia Danny da Costa

Nemec angolskih korenin pa je našel zelo praktično rešitev, kako se rešiti težav z alergijo ter se profesionalno ukvarjati z nogometom. Vsak del svojega telesa, razen same glave, pokrije s tkanino.

Nekdanji mladi nemški reprezentant tako vsako tekmo igra v dolgih rokavih, ne glede na letni čas. 26-letnik si prav tako potegne nogavice visoko nad koleno, skoraj do mesta, kjer mu noge pokrivajo hlače.

Foto: Profimedia Danny da Costa

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.