Šport > Nogomet
1713 ogledov

Neverjetna težava bundesligaškega zvezdnika, ki se ne sme dotakniti trave

Danny da Costa Profimedia
Eden izmed najboljših bočnih branilcev v najmočnejši nemški ligi je alergičen na travo!

Bildu je luč sveta uzrla neverjetna zgodba, do katere so pri nemškem časniku prišli po razgovoru z desnim bočnim branilcem Eintracht Frankfurta, Dannyjem da Costo. Pri Bildu so namreč razkrili, da ima nemški nogometaš zelo močno alergijsko reakcijo na travo, osnovno sredstvo za delo nogometaša.

Danny da Costa | Avtor: Profimedia Profimedia

Da Costa je v lanjski sezoni za Eintracht odigral točno 50 tekem ter se vsakič, ko je pritekel na igrišče, izpostavljal nevarnosti, saj se ne sme niti z enim delom telesa (kože) dotakniti trave.

"Vsakič ko padem, če pridem v kontakt s travnato površino, me začne celotno telo srbeti, na koži pa se pojavi osip, še posebej po rokah ter po nogah. Kot otrok sem imel tudi ekcem, ki pa naj ne bi bil povezan s to situacijo," je v razgovoru pojasnil da Costa.

Danny da Costa | Avtor: Profimedia Profimedia

Nemec angolskih korenin pa je našel zelo praktično rešitev, kako se rešiti težav z alergijo ter se profesionalno ukvarjati z nogometom. Vsak del svojega telesa, razen same glave, pokrije s tkanino.

Nekdanji mladi nemški reprezentant tako vsako tekmo igra v dolgih rokavih, ne glede na letni čas. 26-letnik si prav tako potegne nogavice visoko nad koleno, skoraj do mesta, kjer mu noge pokrivajo hlače.

Danny da Costa | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice