Neverjetna vrnitev Atlante, Clippers šokirali Utah

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Obe tekmi lige NBA v noči na četrtek sta imeli presenetljiv razplet.
Oglej si celoten članek

V končnici lige NBA sta ekipi Los Angeles Clippers in Atlanta Hawks vpisali novi zmagi. Košarkarji Clippers so premagali Utah Jazz s 119:111 in v polfinalu zahodne konference vodijo s 3:2 v zmagah, v polfinalu vzhodne konference pa je Atlanta Hawks s 109:106 premagala Philadelphia 76ers in povedla s 3:2 v zmagah.

Junak tekme v Salt Lake Cityju je bil Paul George, ki je bil s 37 točkami in 16 skoki v ospredju pri Clippers. Za slednje zaradi poškodbe kolena ni igral prvi zvezdnik Kawhi Leonard.

Marcus Morris je dodal 25 točk, Reggie Jackson pa je imel na svojem računu 22 točk za tretjo zmago Clippers v polfinalu zahodne konference. Košarkarji iz Los Angelesa so v prejšnjem krogu izločili Dallas Mavericks Luke Dončića. Pri Utahu, ki ga še en poraz loči od izpada, je Bojan Bogdanović dosegel 32 točk, zbral je kar devet trojk.

Bomba iz Dallasa Gromozanski pretres za Dončića, poslavlja se ...

Foto: Profimedia Joel Embiid 76ers Hawks

Trae Young se je z 39 točkami izkazal pri zmagi Atlanta Hawks, ki jo le še zmaga loči od napredovanja v konferenčni finale.

Philadelphio sta vodila Joel Embiid s 37 točkami in Seth Curry, ki je dosegel 36 točk. A nosilca igre Philadelphie nista imela pomoči pri ostalih članih kolektiva. Izkupiček vseh ostalih košarkarjev Philadelphie, ki je vodila že za 26 točk, je znašal zgolj 33 točk.

Znan je dobitnik nagrade za najbolj izstopajoči dosežek v sezoni 2020/21 med košarkarji, ki so odigrali svojo prvo sezono v ligi NBA. Novinec leta v ligi NBA je košarkar Charlotte Hornets, 19-letni LaMelo Ball.

NBA, 2. krog končnice:

ZAHOD:
Utah Jazz - Los Angeles Clippers 111:119
- Clippers vodijo s 3:2 v zmagah

VZHOD:
Philadelphia 76ers - Atlanta Hawks 106:109
- Atlanta vodi s 3:2 v zmagah
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.