Neverjetno! 50.000 ljudi je videlo gol, le sodnik ne

Foto: Epa luis suarez
Vodilna ekipa španskega prvenstva besni po še eni sporni sodniški odločitvi.
Oglej si celoten članek

Barcelona je v 16. krogu španske La Lige premagala Deportivo (4:0) in utrdila svoj položaj na vrhu prvenstvene lestvice. Katalonci imajo s tekmo več že 11 točk prednost pred Real Madridom, s katerim se bodo v soboto pomerili na težko pričakovanem El Clásicu.

Tekmo z Deportivom je zaznamovala huda napaka sodniške ekipe, ki ni priznala regularnega zadetka Luisa Suáreza in mu posledično odrekla hat-trick.

Pisala se je 46. minuta tekma, ko je urugvajski napadalec pri vodstvu z 2:0 navdušil s t.i. rabono, vendar so sodniki ocenili, da žoga ni bila s celotnim obsegom čez golovo črto. Suárez je bil nad odločitvijo šokiran, posnetki pa dokazujejo, da je bila njegova reakcija upravičena.

La Liga je edina velika evropska nogometna liga, ki ne uporablja videtehnologije (VAR) za pregled spornih situacij. Predsednik Španske nogometne zveze (RFEF) Juan Luis Larrea je nedavno napovedal, da bo tehnologija VAR na Pirenejskem polotoku v praksi zaživela v sezoni 2018/2019.

Foto: Print Screen suarez rabona

"Nisem dobro videl, vendar obstaja tehnologija, s katero bi zlahka ugotovili, ali je bila žoga v golu. Te tehnologije ne koristimo. Ne vem, ali zato, ker je tako draga, vednar je absurdno, da tega ne uporabljamo. Pozni smo in to se pozna," je bil nezadovoljen trener Ernesto Valverde.

"Gol je bil čist kot solza. Vem, ker sem bil zraven."

Luis Suarez

Barcelona je kljub napaki vknjižila tri točke, za razliko od ligaške tekme z Valencio izpred manj kot meseca dni, na kateri sodniki niso priznali gola Lionelu Messiju. Takrat sta se ekipi razšli z neodločenim izidom.

Šokantna napaka Messi ohranil mirne živce po šokantni napaki

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.