Šport > Nogomet
6023 ogledov

Messi ohranil mirne živce po šokantni napaki

lionel messi Messijeva prizadevanja so naletela na gluha ušesa.
V Španiji še vedno močno odmeva huda sodniška napaka v škodo katalonskega velikana.

Zgodilo se je v nedeljo na tekmi 13. kroga španskega La Lige, v katerem sta se na stadionu Mestalla pomerili vodilni ekipi prvenstva Barcelona in Valencia.

Tekma se je končala z neodločenim izidom (1:1) in delitvijo točk, kar je voda na mlin vsem zasledovalcem, a glavna tema pogovora po tekmi ni bil rezultat, ampak napaka glavnega sodnika Ignacia Iglesiasa Villanueve.

Luis Suarez Sodniška napaka Šport Gol, ki je povsem razburil Katalonce

Pisala se je 30. minuta prvega polčasa, ko je z vrha kazenskega prostora do neoviranega strela prišel Lionel Messi.

Domači vratar Neto se ni najbolje znašel in žoga mu je ušla med nogami. Čeprav je bilo več kot očitno, da je s celotnim obsegom prečkala golovo črto, sodniki zadetka niso priznali. Domači so nato v drugem polčasu povedli z golom Rodriga, končni izid pa je postavil Jordi Alba.

Nesojeni zadetek je na Pirenejskem polotoku povzročil pravcati kraval. Nogometaši Barcelone so se po tekmi izogibali nesporedni kritiki na račun sodnikov, katerim je v bran stopil strelec domače ekipe.

"Žoga je očitno prečkala golovo črto. Takrat tega nisem videl, a po ogledu televizijskih posnetkov je to jasno. To je nogomet. Včasih ti gredo odločitve v korist, včasih v škodo. Sodniki imajo težko delo in ne morejo videti vsega. To se bo spremenilo, ko bomo uvdeli tehnologijo VAR," je dejal Rodrigo.

Messi ohranil mirne živce

Messi je dobro vedel, da je bil zadetek regularen, a čeprav je v njem vrelo, je poskušal sodniku na miren način pojasniti, da je storil napako. Vsebino pogovora razkrivajo španski mediji. "Narobe imaš in zdaj boš to tudi videl," je Argentinec povedal tako glavnemu kot stranskemu sodniku. "Ni bilo jasno," je odvrnil slednji, Iglesias pa je dodal: "Če nisem prepričan, potem gola ni."

Strelec gola je vse skupaj še enkrat preveril pri vratarju Barçinih vratarjev in dobil neposredno zagotovilo, da je bil zadetek regularen. Sodniku je nato pojasnil, kje se nahaja golova črta in demonstriral položaj žoge. A zaman. "Nisem prepričan, bomo videli potem," se je branil Iglesisas.

Barcelona ima po remiju na lestvici štiri točke več od Valencie oziroma osem več od Atlética in Reala. Izgubljeni točki v tem trenutku ne pomenita prav veliko, a če bi Barcelona izgubila naslov za manj kot dve točki, bi se tekma z Valencio lahko izkazala za odločilno.

Lepa gesta stavne hiše

Nezadovoljstvo Barçinih navijačev bo poskušala omiliti stavna hiša Betfair España. Predstavniki podjetja so se namreč zavezali k izplačilu vseh vplačanih stav na zmago Barcelone.

Sodniška napaka je znova sprožila razpravo o nujni in čim hitrejši uvedbi tehnologije golove črte. T.i. VAR naj bi v španskem prvenstvu zaživel v sezoni 2018/2019, je v začetku meseca potrdila Španska nogometna zveza (RFEF).

"Messijeva žoga je prečkala črto. Izplačali bomo vse stave na zmago Barcelone in na Messija kot strelca zadetka. Betfair bo prav tako izplačal dobitke vsem, ki so stavili na remi," so sporočili.

Komentarjev 1
  • sasquatch 09:45 28.november 2017.

    Messi običajno ohrani mirne živce tudi po šokantnih napakah, ki so sicer večinoma v njegovo korist

Sorodne novice