Šport > Nogomet
186 ogledov

Messi končal Barçino agonijo

lionel messi Epa Argentinec je končno podpisal novo pogodbo.
Lionel Messi je podaljšal pogodbo z vodilno ekipo španskega prvenstva.

Argentinski nogometni zvezdnik Lionel Messi je podpisal z Barcelono do 30. junija leta 2021, je sporočil katalonski klub in dodal, da je odkupna klavzula zdaj vredna 700 milijonov evrov.

Rekordni petkratni dobitnik zlate žoge za najboljšega nogometaša leta je v Barceloni od leta 2000, za prvo ekipo pa je prvič zaigral pred 16 leti.

Sedaj 30-letni Messi je v Barco prišel kot trinajstletnik iz argentinske ekipe Newell's Old Boys, za člane je prvič zaigral pri šestnajstih na prijateljski tekmi s Portom, leto pozneje pa še na uradni tekmi z Espanyolom.

Z blaugrano je v 17 sezonah štirikrat osvojil ligo prvakov, po trikrat klubske svetovne pokale in evropska superpokale, osemkrat špansko prvenstvo, petkrat kraljevi pokal in sedemkrat španski superpokal. S 30 naslovi je na prvem mestu klubske lestvice izenačen s soigralcem Andresom Iniesto.

Osvojil je tudi štiri nagrade Pichichi za najboljšega strelca španske prve lige in štiri zlate čevlje z najboljšega strelca domače lige v Evropi. Mož s številko deset pri Barci in argentinske izbrane vrste je dosegel 523 golov na 602 tekmah kar je klubski rekord in rekord španske La Lige.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice