Šport > Nogomet
5703 ogledov

Noro, kaj je v 92. minuti uspelo vratarju Barçe

marc andre ter stegen Epa Ter Stegna sta po tekmi hvalila Iniesta in Digne.
Brez golov na tekmi Barcelone in Juventusa.

Na derbiju 5. kroga skupinskega dela Lige prvakov sta se v Torinu pomerila Juventus in Barcelona. Tekma se je končala z neodločenim izidom (0:0).

Katalonci so si s točko predčasno zagotovili uvrstitev v osmino finala, za kar ima ogromno zaslug vratar Marc-Andre Ter Stegen.

Nemški vratar se je v 92. minuti izkazal s fenomenalno reakcijo po strelu Paula Dybale ter tako vodilni ekipi španskega prvenstva priigral pomembno točko. Barça si je tako zagotovila prvo mesto v skupini C.

Argentinec v dresu stare dame je bil po vrhunskem strelu v drugi minuti sodnikovega podaljška že pripravljen na veliko slavje, a mu Ter Stegen prekrižal načrte.

Nemca je po tekmi pohvalil legendarni Andrés Iniesta, izjemne predstave so že davno prepričale tudi Lucasa Digneja. "Zame je Ter Stegen najboljši vratar na svetu. Njegova igra je na izredno visokem nivoju," je dejal francoski branilec.


Brez Messija v začetni postavi

Lionel Messi je obračun v Torinu začel na klopi, trener Ernesto Valverde ga je na zelenico poslal v 56. minuti. Neuradno se je govorilo, da ima Argentinec težave s stegensko mišico, trener pa je zatrdil, da je šlo za izključno preventivni ukrep.

"Messi je dobro. To je bila težka odločitev. Čuti veliko odgovornost do kluba in ekipe. Letos je odigral veliko tekem in enkrat je moral počivati. Pričakovali smo zaprto tekmo, v nadaljevanju pa naj bi se odprlo. Ideja je bila, da vstopi v drugem polčasu, ko bo tekma bolj odprta. Tako smo se odločili," je pojasnil Valverde.

lionel messi | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice