Šport > Nogomet
1990 ogledov

Oblak prehitel Zahovića

Jan Oblak
Slovenski vratar je v sredo zvečer postal nov slovenski rekorder.

V sredo je Atlético Madrid z domačo zmago nad AS Romo (2:0) ohranil nekaj možnosti za napredovanje v osmino finala Lige prvakov, njegov vratar Jan Oblak pa je poskrbel za nov mejnik.

Atletico Madrid Liga prvakov Šport Oblak ostal med živimi, PSG zabil sedem golov

24-letni čuvaj mreže iz Škofje Loke je proti Rimljanom v elitnem evropskem klubskem nogometnem tekmovanju vpisal svoj 33. nastop in tako na večni slovenski lestvici prehitel Zlatka Zahovića. Slednji je 18 nastopov zbral za Porto, osem za Valencio in šest za pirejski Olympiacos.

Tako Oblak kot Zahović sta že igrala v finalu Lige prvakov, oba na istem stadionu, oba sta bila poražena, oba po enajstmetrovkah. Leta 2001 je Zahović z Valencio na milanskem San Siru klonil proti Bayernu (Slovenec je zastreljal strel z bele točke), Oblak pa je z Atléticom leta 2016 izgubil proti mestnemu tekmecu Realu.

cristiano ronaldo Mešana cona Šport Mulasti Ronaldo: Zakaj bi govoril? Sevilla Liverpool Liga prvakov Šport Spektakel na Pizjuánu, asistenca Kampla, šestica Reala
Komentarjev 1
  • asmas1965 19:37 23.november 2017.

    . Leta 2001 je Zahović z Valencio na milanskem San Siru klonil proti Bayernu (Slovenec je zastreljal strel z bele točke. ma ne me j...at. zahovičĆ --Slovenec????? kvečjemu slovenski državljan!!!!!!!!!!!!!!T