Neverjetno, kaj so za uvod v OI pripravile orlice

Foto: Epa
Foto: Epa
Slovenske smučarske skakalce so se zelo hitro spoprijateljile s skakalnico v Zhangjiakouju.
Oglej si celoten članek

Slovenske orlice so navdušile z uvodnimi predstavami na prizorišču olimpijskih iger. V prav vseh serijah današnjega prvega uradnega treninga je bila vsaj ena od Slovenk v ospredju, med prvimi tremi. Več o uvrstitvah slovenskih skakalk si preberite TUKAJ.

Preizkus skakalnice Kakšna napoved! Naše orlice že blestijo na olimpijski skakalnici

"Skakalnica je lepa, ves skakalni center je ogromen. Nekoliko je res podobna planiški, parabola leta je malo višja, a je v redu. Vsi smo opravili super prvi trening in komaj čakamo naslednje skoke," je po prvem preizkusu naprave dejala Špela Rogelj in priznala, da jih nekoliko moti le hud mraz. Ne toliko na samem tekmovališču kot potem, ko skakalke čakajo na prevoz v olimpijsko vas.

"Meni je skakalnica všeč, zelo lepa je in všeč mi je kot celota. Tudi center je zelo lep in je zato še več navdušenja," pa je prve vtise strnila Nika Križnar in dodala: "Super začetek, da smo vse dobro startale že na prvem treningu. To je super motivacija za naprej, zelo dobro sem pripravljena, po tekmi v Willingenu imam tudi zelo dobro motivacijo za OI. Sem dobro pripravljena, moram biti samo mirna na tekmi."

Zaveda se, da so pričakovanja navijačev velika, a se s tem ne obremenjuje. "Pritiska ne čutim, skušam ga izbrisati iz glave. Če bom opravila vrhunske skoke, se ne bom 'sekirala'. Moj cilj je, da opravim dva vrhunska skoka na vsaki tekmi in bom lahko z nasmeškom odšla od tu."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.