Neverjetno, kam sta se na svetovni lestvici prebila Slovenca!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Roglič pred Tourom ostaja na vrhu lestvice Uci, Pogačar že šesti.
Oglej si celoten članek

Pred najpomembnejšo postajo letošnje skrajšane in zaradi pandemije novega koronavirusa na glavo obrnjene sezone kolesarjev, dirko v Franciji, je na lestvici krovne zveze UCi prvo mesto obdržal slovenski as Primož Roglič. Tik pod vrhom pa se mu je pridružil Tadej Pogačar, ki je zdaj šesti.

Foto: Epa Primož Roglič

Na prvih treh mestih lestvice v primerjavi s prejšnjo ni sprememb. Roglič, ki je bil pred dnevi tik pred zmago na dirki kriterij Dauphine, a je nato zaradi posledic padca preventivno izpustil zadnjo etapo, je prvi s 3343,57 točke.

Za prvim možem ekipe Jumbo Visma je na drugem mestu Danec Jakob Fuglsang (Astana) s 3036,5 točke, tretji pa Francoz Julian Alaphilippe (Deceuninck - Quick step) z 2968,95 točke.

Foto: Epa tadej pogačar

Na četrto mesto se je prebil Belgijec Greg Van Avermaet, peti je Italijan Diego Ulissi, šesti pa zdaj mladi slovenski adut Tadej Pogačar (UAE Emirates). Za Pogačarja je ta uvrstitev precejšnje napredovanje, saj je skočil za osem mest. Zdaj je pri 2062,33 točke.

Med dvestoterico pa sta še dva Slovenca, 118. je Matej Mohorič (Bahrain - McLaren), 166. pa Jan Polanc (UAE Emirates).

Foto: UCI UCI lestvica

Še bolj dominantni pa so slovenski kolesarji, kar se tiče zgolj etapnih dirk. Tam namreč trenutno za najboljša kolesarja na svetu veljata prav oba naša najboljša predstavnika.

Roglič je v zadnjih dveh sezonah praktično nepremagljiv, tako da tudi ne čudi njegova ogromna prednost, saj je zbral 3113, 57 točk, medtem ko se je iz petega na drugo mesto prebil Pogačar, ki ima na kontu 1755 točk. Najbližji zasledovalec Nairo Quintana se je zaustavil pri 1691 točkah.

Foto: UCI UCI lestvica

Da pa je Slovenija postala prava kolesarska velesila, lepo kaže tudi svetovna kolesarska lestvica držav, kjer je Slovenija na izjemnem 9. mestu, za Slovenijo pa zaostajajo celo države, kot so Španija, Velika Britanija, Norveška, Rusija...

Foto: UCI UCI lestvica

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 14:24 18. Avgust 2020.

    Bravo fantje! To je garaški šport.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.