Neverjetno, kdo je Sloveniji podaril kar 10.000 kirurških mask!

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Kitajski olimpijski komite je Sloveniji doniral 10.000 kirurških mask.
Oglej si celoten članek

Kitajski olimpijski komite je v prostorih blagovnih rezerv Sloveniji predal 10.000 zaščitnih kirurških mask, so sporočili iz Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS). "Svet je v teh dneh morda povezan, kot še nikoli. Čeprav moramo paziti na socialno distanco, je medsebojna solidarnost na globalni ravni večja kot kdaj koli," so zapisali pri OKS.

Med donatorji zaščitne opreme je bil namreč danes tudi kitajski olimpijski komite, ki je Sloveniji podaril 10.000 kakovostnih kirurških mask. "Te v Sloveniji še kako potrebujemo," menijo pri OKS.

Pošiljko v Rojah sta prevzela državni sekretar na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Aleš Cantarutti ter generalni sekretar OKS, Blaž Perko. Donacijo je prejela civilna zaščita, ki je edina pristojna za razdeljevanje zaščitne opreme, so še sporočili iz krovnega slovenskega olimpijskega gibanja.

"Še enkrat se je najbolj neposredno izkazalo, kako s športom in olimpizmom ustvarjamo boljši svet, boljšo Slovenijo in boljšo družbo," so zapisali pri OKS.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.