Šport
616 ogledov

Neverjetno, kdo je Sloveniji podaril kar 10.000 kirurških mask!

Maske, Kitajski olimpijski komite Twitter
Kitajski olimpijski komite je Sloveniji doniral 10.000 kirurških mask.

Kitajski olimpijski komite je v prostorih blagovnih rezerv Sloveniji predal 10.000 zaščitnih kirurških mask, so sporočili iz Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS). "Svet je v teh dneh morda povezan, kot še nikoli. Čeprav moramo paziti na socialno distanco, je medsebojna solidarnost na globalni ravni večja kot kdaj koli," so zapisali pri OKS.

Med donatorji zaščitne opreme je bil namreč danes tudi kitajski olimpijski komite, ki je Sloveniji podaril 10.000 kakovostnih kirurških mask. "Te v Sloveniji še kako potrebujemo," menijo pri OKS.

Pošiljko v Rojah sta prevzela državni sekretar na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Aleš Cantarutti ter generalni sekretar OKS, Blaž Perko. Donacijo je prejela civilna zaščita, ki je edina pristojna za razdeljevanje zaščitne opreme, so še sporočili iz krovnega slovenskega olimpijskega gibanja.

"Še enkrat se je najbolj neposredno izkazalo, kako s športom in olimpizmom ustvarjamo boljši svet, boljšo Slovenijo in boljšo družbo," so zapisali pri OKS.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.