Šport
572 ogledov

Nekateri športi morda že kmalu dovoljeni

športno igrišče Dobova Facebook
Prvi manjši splošni paket sproščanja omejitev bi lahko morda uveljavili naslednji ponedeljek.

Vlada v okviru rahljanja ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa razmišlja tudi o sprostitvi nekaterih športnih dejavnosti, a šele tedaj, ko bodo to dovoljevale razmere, je na novinarski konferenci napovedal uradni govorec vlade Jelko Kacin in dodal, da še ni pričakovati večjih javnih prireditev, tudi športnih.

koronavirus Slovenija Na potezi vlada. Komu bodo prižgali zeleno luč?

"Pri sproščanju ukrepov razmišljamo tudi o športnih na prostem, ki zagotavljajo varno razdaljo med sodelujočimi. Že v ponedeljek sem navedel, da bi bil lahko to tenis, dodajam lahko badminton, golf, kolesarjenje ...," je nanizal Kacin.

"Seveda pa v kratkem ni mogoče pričakovati velikih javnih prireditev, športnih in ostalih. Tega v prihodnje ne moremo pričakovati," je zatrdil.

Jelko Kacin | Avtor: gov.si gov.si

Pojasnil je, da morebitnih ukrepov za sproščanje dejavnosti ne navaja, ker bo do njih prišlo v naslednjih dneh ali v naslednjem obdobju, ampak o tem govori, "da bi javnosti pojasnili, kam vodijo razmišljanja vlade".

Prvi manjši splošni paket sproščanja omejitev bi sicer lahko, odvisno od poteka dogodkov, morda uveljavili naslednji ponedeljek, je medtem dejala vodja svetovalne skupine v okviru ministrstva za zdravje Bojana Beović.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.