Slovenija
16425 ogledov

Uradnemu govorcu Kacinu vlada zvišala plačo

Jelko Kacin gov.si
Kacinova plača po novem znaša 3.386,64 evra bruto, kar je za 375,91 evrov bruto več kot pred spremembo.

Zunanje ministrstvo je konec marca predlagalo vladi določitev višje osnovne plače oz. višjega plačnega razreda za Jelka Kacina, ki ni ne član ne funkcionar vlade, temveč je na zaupanje v kabinetu zunanjega ministra Anžeta Logarja, piše Večer.  

koronavirus COVID-19 Ljubljana Koronavirus Slovenija Kacin napovedal, kdaj bi se lahko sprostila omejitev na občine

Nekdanji veleposlanik je zaposlen za obdobje od 14. marca do 13. septembra letos, ob prenehanju delovanja kriznega štaba pa je prevzel nalogo govorca vlade za obveščanje javnosti o ukrepih za zajezitev in obvladovanje z epidemijo Covid-19.

Jelko Kacin Ukrepi po praznikih Slovenija Kacin to napoveduje za čas po veliki noči

Zakaj so se odločili za tak predlog, na zunanjem ministrstvu niso konkretno odgovorili, še poroča Večer. "Na podlagi 19. člena zakona o sistemu plač v javnem sektorju v povezavi s tretjim odstavkom 73. člena zakona o javnih uslužbencih ter soglasjem vlade je ministrstvo za zunanje zadeve z veleposlanikom Kacinom sklenilo aneks k pogodi o zaposlitvi, v katerem je določen višji plačni razred - t. j. peti plačni razred delovnega mesta (50 plačni razred)," so jim v odgovoru zapisali v Mladiki. Kacinova plača po novem znaša 3.386,64 evra bruto, kar je za 375,91 evrov bruto več kot pred spremembo.

Jelko Kacin Gluha ušesa Slovenija Kacin odločno: "Imeli bi manj mrtvih, če bi premier ..."

Na začetku mandata tretje Janševe vlade je v javnosti veliko prahu dvignila odločitev, da bodo imeli ministri, državni sekretarji in njihove najožje ekipe najvišje možne plače, kot po zakonu o sistemu javnih plač v javnem sektorju lahko pripadajo tem funkcijam.

Marjan Šarec Odvrgel rokavice Slovenija Kacin udaril: "Šarec ni razumel, za kaj gre, niti kaj se dogaja!"

Premier Janez Janša je tedaj v odzivu sporočil, da enako priporoča vsem predstojnikom povsod, kjer so zaradi spopadanja z novim koronavirusom preobremenjeni. "Kdor bo dvakrat obremenjen, bo za ta čas dodatno plačan. Povsod," je Janša sredi marca napovedal na družbenem omrežju twitter.

Komentarjev 35
  • asmas1965 20:09 13.april 2020.

    ko prebiram te "komentarje"me zaboli srce...Resnično...Sem veteran vojne za SLO . Na tem portalu si mladidiči skrivačev razbijate jajca .kej je bil ZEMLJARIĆ med vojno,kje je bil KOCJANČIČ med vojno.kje je bil ŠTANTA ... poznam mnogo Slovenskih oficirjev LJA ki ...prikaži več so prebegnili in smo jim pomagali do doma.Bog ne daj da Kučan izve za njih. Vsi ki ste tako pametni...Naj mi nekdo od vas pove katera oborožitev TO je bila najštevilčnejša-mislim puške--katere so prevladovale no da vidimo

  • Mla Den 19:51 13.april 2020.

    Ta gospod je v petek izjavil, da uporaba zaščitnih rokavic (v trgovinah) ni več obvezna. Ampak - glej ga zlomka, uporaba rokavic je obvezna še v torek. Človek res ne ve, kaj govori. Morda bi bil primeren ukrep, da se ...prikaži več mu plača zniža, zaradi zavajanja javnosti - še bolje pa bi bilo nastaviti kakšnega bolj normalnega govorca, s pozitivno konotacijo.

  • kapibara1 19:44 13.april 2020.

    Poleg vsega , hočejo pa tudi tisti iz JS , kii majo delo na domu- od doma, izplačilo 200 evrov kriznega. - Tako sindikati nabijajo in verjetno bodo dobili: Tisti iz JS , ki so pa na čakanju, pa 80% + NADA dodatka..