Slovenija
15102 ogledov

Kacin to napoveduje za čas po veliki noči

Jelko Kacin gov.si
Vlada pripravlja nove ukrepe.

Vlada pripravlja ukrepe, da bi lahko omogočila zagon nekaterih gospodarskih panog takoj po velikonočnih praznikih, če se bo pozitiven trend glede naraščanja števila obolelih s koronavirusno boleznijo nadaljeval, je danes povedal uradni govorec vlade Jelko Kacin.

"Delamo na tem, da bi lahko vlada še ta teden proučila ukrepe, ki bi omogočili zagon nekaterih panog gospodarstva, in to že takoj po velikonočnih praznikih, če se bo ta pozitiven trend nadaljeval - če med veliko nočjo ne bo prišlo do prevelikega, ali pa sploh ne, porasta števila bolnikov, ki potrebujejo nego v bolnišnicah, sploh intenzivno nego," je na novinarski konferenci povedal Kacin.

Kateri so ti ukrepi, še ni mogel razkriti, saj usklajevanja še potekajo, potrebna bo tudi seja vlade na to temo. Ko bo vlada o njih odločila, jih bodo predstavili javnosti.

Ljudje se sicer omejevalnih ukrepov držijo, to potrjuje tudi število novih okužb, ki ne narašča tako strmo kot prejšnji teden, je dejal Kacin. "Še vedno pa nismo v trendu padanja števila okužb, torej nismo v fazi, ko okužb ne bi bilo. Zato dajmo vsi skupaj potrpeti in vzdržati teh nekaj tednov, da epidemijo skupaj premagamo," je pozval.

Koronavirus COVID-19 V SLO Zdravje Virus se je razširil v štiri nove občine, v tej največji porast

Janša danes s sindikati

Vlada sicer intenzivno usklajuje ukrepe za drugi paket pomoči za blaženje posledic epidemije. Premier Janez Janša tako danes na Brdu pri Kranju o ukrepih razpravlja s sindikati, sestala se je tudi skupina pod vodstvom ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janeza Ciglerja Kralja, poleg tem s sindikati je govora tudi o ukrepih v izobraževanju in na področju sociale, je povedal Kacin.

Sklepe današnjih razprav bodo predstavili na novinarski konferenci jutri ob 11. uri.

NIJZ Slovenija NIJZ pripravlja nove ukrepe glede koronavirusa

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
  • Avatar Parkmerella
    Parkmerella 01:15 07.april 2020.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite -- Bredhot.Com

  • francl12 21:20 06.april 2020.

    zdaj ko so nakradli je treba rajo delat nagnat...pa če tud kar pocrka!

  • desyncx 21:06 06.april 2020.

    Jutri ob 11.00 pa novica: Vlada in sindikat sta sklenila, da je potrebno zalaufati vse proizvodnje na polno, drugače bomo še kapitalisti čutili posledice :D :D :D. Ali se število okuženih zmanjšuje ? Logično da je manj okuženih, če je ...prikaži večče je manj testiranih. Če se bodo proizvodnje spet odprle, potem naj ukinejo tudi ukrepe gibanja ipd. Ne da bomo eni pazili na širjenje virusa, drugi pa bodo morali iti delati v proizodnjo in bodo plačani za to, da bodo širili virus. Ljudje smo samo številke.