Zdravje > Aktualno
212 ogledov

To bo treba upoštevati pri rahljanju ukrepov

WHO
Okrepljen nadzor nad širjenjem okužb, obravnavanje vsakega primera posebej, zmanjšanje tveganja za izbruh okužb v bolnišnicah in domovih za ostarele ...

Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je danes predstavila šest smernic, ki jih je dobro upoštevati pri rahljanju ukrepov za zajezitev okužb z novim koronavirusom. Okrepili naj bi nadzor nad širjenjem, zdravstveni sistemi pa bi morali biti sposobni zaznati, testirati, izolirati in obravnavati vsak primer okužbe ter izslediti vsak stik z okuženim.

Čim bolj bi morali zmanjšati tveganje za izbruh okužb v bolnišnicah, domovih za ostarele in drugih podobnih ustanovah ter vzpostaviti preventivne ukrepe na delovnih mestih, šolah in drugih krajih, kamor morajo hoditi ljudje.

Poleg tega je pomembno, da so ljudje poučeni, vključeni in opolnomočeni za prilagoditev novim pravilom, pravijo v WHO. Ena od  njihovih smernic, ki jih je dobro upoštevati pri rahljanju ukrepov, je tudi nadzor nad tveganjem vnosa okužb iz tujine.

dezurni@zurnal24.si

Bojana Beović Koronavirus Slovenija Beovičeva napovedala, kdaj bi lahko sprostili prve ukrepe
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.