Slovenija
20068 ogledov

Tako bi lahko po novem potekalo šolanje

Osnovna šola Profimedia
Ena od možnosti je, da bi se razredi razdelili na pol.

"Odpiranje vrtcev in nižjih razredov šol je zanimivo, ker so to otroci, ki ne morejo biti sami doma, ko se bodo znova odpirale dejavnosti, bodo njihovi starši bodo potrebovali varstvo. Drugi razlog je, da v teh skupinah lahko poteka varno prekuževanje z virusom, pri zdravih otrocih je malo nevaren. Med prekuževanjem je treba zaščiti ranljive člane njihovih družin," je dejala vodja strokovne skupine pri ministrstvu za zdravje Bojana Beovič.

"Kar se tiče organizacije šolanja, ga je treba organizirati tako, da bo potekalo varneje kot pred epidemijo, nekateri predlagajo, da se razredi razdelijo, polovica od ponedeljka do srede, potem tri dni druga polovica, druga pa na daljavo. Kdaj bomo o tem lahko pri nas razmišljati, je odvisno od poteka epidemije," je še dodala.

Opozorila je, da še niso povsem prepričani, da je izpolnjen prvi pogoj za sproščanje ukrepov. "Podatki zadnjih treh dni ne povedo dosti, gre za praznično obdobje, ko je obisk pri zdravniku vedno zmanjšan, ljudje čakajo na dan po prazniku, ko se bodo oglasili. Treba bo preveriti, ali epidemija zanesljivo ugaša," je opozorila Beovičeva, ki je napovedala, kdaj bi lahko prišlo do sproščanja ukrepov in katerih. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • jakec1575 14:21 14.april 2020.

    v soli se priatelja ne bosta mogla druziti, ampak se bosta pa na fuzbalu popoldne. :)

  • jakec1575 14:20 14.april 2020.

    u in kako bodo razdelili prijatelje? to bo se joka in stoka. in zivljenjskih travm. sploh ce bodo delili po abecedi.