Neymar med kaznovanimi, prepovedi za več igralcev

Foto: Epa neymar
Tekma, na kateri je bilo podeljenih kar pet rdečih kartonov, je dobila delni epilog. Preiskava o domnevnem rasizmu je še vedno v teku.
Oglej si celoten članek

Zvezdnik pariškega nogometnega moštva PSG Brazilec Neymar bo zaradi rdečega kartona, ki ga je dobil na tekmi proti Marseillu v tretjem krogu nove sezone, moral izpustiti dve tekmi. A vodstvo francoske lige je obenem napovedalo preiskavo domnevnega rasizma na tej tekmi, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Video Vroče rivalstvo končano s pretepom: Di María pljuval, Neymar kričal o rasizmu!

Neymar je danes zaradi prejetega rdečega kartona, ki je bil posledica udarca, ko je udaril Alvara Gonzaleza Soberona, dobil dve tekmi prepovedi igranja. A Neymar se je po tekmi branil, da je bil žrtev rasizma, saj naj bi ga pred tem tekmec žalil z rasističnimi zmerljivkami.

Francoska liga (LFP) je danes napovedala, da bo preiskala, ali Neymarjeve navedbe držijo.

To tekmo je sicer zaznamovalo nasilje na zelenici, saj je sodnik podelil kar pet rdečih kartonov, tri Parižanom in dva nogometašem Marseilla.

Kot poroča časnik L'Equipe, jo je pri odločitvi disciplinske komisije najslabše odnesel Layvin Kurzawa, ki je dobil šest tekem prepovedi, tri tekme se bo hladil Jordan Amavi, dve (in še eno pogojno) Neymar in Lenadro Paredes, eno pa Dario Benedetto. Alvarov primer preučuje komisija, Angel Di Maria, ki je skušal pljuniti Soberona, pa bo moral na zaslišanje 23. septembra.

Uradno Neymar uredil vse podrobnosti dogovora

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.