Neymar ostal brez finala

Foto: EPA
Foto: EPA
Boca Juniors in Corinthians sta finalista pokala Libertadores, južnoameriške različice evropske Lige prvakov. Corinthians je v polfinalu izločil Santos, ki mu ni pomagal niti izjemni Neymar.
Oglej si celoten članek

V finalu brazilskega pokala Libertadores, južnoameriške različice evropske Lige prvakov, se bosta pomerila Boca Juniors in Corinthians. Slednji so si finale zagotovili v noči na četrtek, ko so bili kljub remiju zaradi zmage na prvi tekmi boljši od Santosa, Boca Juniors pa so v noči na petek igrali neodločeno z Universidadom (0:0, prva tekma 2:0).

V četrtkovem prvem polfinalu so nogometaši Corinthiansa na povratni tekmi v Sao Paulu igrali neodločeno 1:1 (0:1) s Santosom, branilcem naslova, ter se kot prvi uvrstili v finale, saj so na prvi tekmi zmagali z 1:0. Za Corinthians je zadel Danilo (47.), za Santos pa Neymar (35.).

V noči na petek sta se pomerila argentinska ekipa Boca Juniors in Universidad de Chile. Na prvi tekmi so z 2:0 Argentinci doma premagali Čilence, ki so se tako ob sinočnji drugi tekmi brez golov uvrstili v finale.

Prva tekma finala bo prihodnji teden v Buenos Airesu, odločilna pa v Sao Paulu 4. julija. Boca Juniors bodo poskušali osvojiti peti naslov prvaka v zadnjih 12 letih in prvega po letu 2007. Poleg omenjene zmage so bili najboljši tudi v letih 2003, 2001 in 2000. Brazilski prvaki Corinthians omenjenega tekmovanja še nikoli niso osvojili, v finalu bodo zaigrali prvič.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.