Šport > Nogomet
22 ogledov

Neymar ostal brez finala

Neymar Henrique EPA
Boca Juniors in Corinthians sta finalista pokala Libertadores, južnoameriške različice evropske Lige prvakov. Corinthians je v polfinalu izločil Santos, ki mu ni pomagal niti izjemni Neymar.

V finalu brazilskega pokala Libertadores, južnoameriške različice evropske Lige prvakov, se bosta pomerila Boca Juniors in Corinthians. Slednji so si finale zagotovili v noči na četrtek, ko so bili kljub remiju zaradi zmage na prvi tekmi boljši od Santosa, Boca Juniors pa so v noči na petek igrali neodločeno z Universidadom (0:0, prva tekma 2:0).

V četrtkovem prvem polfinalu so nogometaši Corinthiansa na povratni tekmi v Sao Paulu igrali neodločeno 1:1 (0:1) s Santosom, branilcem naslova, ter se kot prvi uvrstili v finale, saj so na prvi tekmi zmagali z 1:0. Za Corinthians je zadel Danilo (47.), za Santos pa Neymar (35.).

V noči na petek sta se pomerila argentinska ekipa Boca Juniors in Universidad de Chile. Na prvi tekmi so z 2:0 Argentinci doma premagali Čilence, ki so se tako ob sinočnji drugi tekmi brez golov uvrstili v finale.

Prva tekma finala bo prihodnji teden v Buenos Airesu, odločilna pa v Sao Paulu 4. julija. Boca Juniors bodo poskušali osvojiti peti naslov prvaka v zadnjih 12 letih in prvega po letu 2007. Poleg omenjene zmage so bili najboljši tudi v letih 2003, 2001 in 2000. Brazilski prvaki Corinthians omenjenega tekmovanja še nikoli niso osvojili, v finalu bodo zaigrali prvič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.