Neznani nogometaš prodal zlato medaljo s svetovnega prvenstva

Foto: Profimedia
Dražba je zavoljo pandemije novega koronavirusa potekala prek svetovnega spleta in po telefonu.
Oglej si celoten članek

Neznani francoski nogometaš je na dražbi v Los Angelesu prodal svojo zlato kolajno, ki jo je osvojil pred slabima dvema letoma na svetovnem prvenstvu v Rusiji. Odličje najbolj žlahtnega leska je doseglo vrednost 71.875 dolarjev (približno 66.000 evrov), kupec pa je bil iz Velike Britanije.

Lastnik avkcijske hiše Julien's Auctions Darren Julien je dejal, da so prejeli deset ponudb za zlato kolajno s svetovnega prvenstva v Rusiji, kjer je Francija v velikem finalu premagala Hrvaško s 4:2.

Na dražbi so prodali še dve zlati kolajni brazilske nogometne reprezentance. Za odličje s svetovnega prvenstva na Japonskem in v Južni Koreji 2002 so iztržili 50.000 ameriških dolarjev (približno 45.700 evrov), za kolajno s svetovnega prvenstva v ZDA 1994 pa 48.000 ameriških zelencev (približno 43.900 evrov).

Redka priložnost Toliko so iztržili na dražbi Kobejevih predmetov

Omenjena dražba v mestu angelov je zavoljo pandemije novega koronavirusa potekala prek svetovnega spleta in po telefonu, na njej pa so prodali še številne druge športne rekvizite in spominke.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.