Šport > Nogomet
127 ogledov

Neznani nogometaš prodal zlato medaljo s svetovnega prvenstva

Kylian Mbappe
Dražba je zavoljo pandemije novega koronavirusa potekala prek svetovnega spleta in po telefonu.

Neznani francoski nogometaš je na dražbi v Los Angelesu prodal svojo zlato kolajno, ki jo je osvojil pred slabima dvema letoma na svetovnem prvenstvu v Rusiji. Odličje najbolj žlahtnega leska je doseglo vrednost 71.875 dolarjev (približno 66.000 evrov), kupec pa je bil iz Velike Britanije.

Lastnik avkcijske hiše Julien's Auctions Darren Julien je dejal, da so prejeli deset ponudb za zlato kolajno s svetovnega prvenstva v Rusiji, kjer je Francija v velikem finalu premagala Hrvaško s 4:2.

Na dražbi so prodali še dve zlati kolajni brazilske nogometne reprezentance. Za odličje s svetovnega prvenstva na Japonskem in v Južni Koreji 2002 so iztržili 50.000 ameriških dolarjev (približno 45.700 evrov), za kolajno s svetovnega prvenstva v ZDA 1994 pa 48.000 ameriških zelencev (približno 43.900 evrov).

Vanessa in Kobe Bryant Redka priložnost Šport Toliko so iztržili na dražbi Kobejevih predmetov

Omenjena dražba v mestu angelov je zavoljo pandemije novega koronavirusa potekala prek svetovnega spleta in po telefonu, na njej pa so prodali še številne druge športne rekvizite in spominke.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice