Nogometni velikan podlegel hudim poškodbam

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
V 56. letu starosti je zaradi posledic prometne nesreče umrl nekdanji nogometaš Napolija in Real Madrida.
Oglej si celoten članek

Nekdanji kapetan kolumbijske nogometne reprezentance Freddy Rincon, ki je bil po nedavni prometni nesreči in operaciji v kritičnem stanju, je danes podlegel poškodbam. Kot poroča francoska tiskovna agencija AFP, so zdravniki potrdili njegovo smrt.

Igral za Real Nogometni zvezdnik, ljubljenec nacije, po prometni nesreči v kritičnem stanju

Rincona, ki je v Evropi igral za Napoli in Real Madrid, so pred dvema dnevoma po nesreči na jugu Calija, v kateri je bilo poškodovanih več oseb, zaradi hudih poškodb glave operirali in premestili na oddelek za intenzivno nego v bolnišnici Imbanaco v kolumbijski metropoli Cali. Poškodbe so bile zanj prehude.

"Kljub vsem prizadevanjem naše zdravniške in oskrbovalne ekipe je bolnik Freddy Eusebio Rincon Valencia danes umrl," so v izjavi za javnost sporočili iz bolnišnice v Caliju, kjer so ga zdravili po nesreči.

Grozljivo Nogometni zvezdnik se še vedno bori za življenje, pojavil se je posnetek nesreče

Foto: Profimedia prometna nesreča Ljudje se že vse jutro v tišini zbirajo pred vrati bolnišnice, župan Calija Jorge Ivan Ospina pa je v mestu razglasil tridnevno žalovanje.

"Kolumbijska nogometna zveza globoko obžaluje smrt Freddyja Eusebia Rincona Valencie in pošilja sporočilo podpore in spodbude njegovi družini, prijateljem in sorodnikom v tem težkem času. To je velika izguba za njegovo družino in prijatelje, prav tako pa za naš šport, kjer ga bomo pogrešali in se ga spominjali z veliko ljubeznijo, spoštovanjem in občudovanjem," so zapisali pri kolumbijski nogometni zvezi.

Petinpetdesetletni Rincon je skupaj s Carlosom Valderramo in Faustinom Asprillajo sodil v generacijo izjemnih kolumbijskih igralcev. Trikrat je igral tudi na mundialu - leta 1990 v Italiji, 1994 v ZDA in 1998 v Franciji.

Zaslovel je z golom na svetovnem prvenstvu leta 1990 v Italiji. V podaljšku tekme skupinskega dela proti Nemčiji je Rincon zadel žogo med nogami vratarja elfa Boda Illgnerja za 1:1. Njegov gol je popeljal Kolumbijo do napredovanja, sicer pa je za Kolumbijo zbral 84 nastopov.

Foto: Profimedia Freddy Rincon

V klubskem nogometu je Rincon med drugim igral za domačo Americo, brazilska Palmeiras in Corinthians, v Evropi pa za Napoli in Real Madrid.

"Z veliko žalostjo se poslavljamo od velikega idola. Naš kapetan prvega naslova svetovnega prvaka Freddy Rincon je umrl v zgodnjih urah tega četrtka. Večno bo v naših srcih," so prek Twitterja zapisali pri Corinthiansu, s katerim je Rincon osvojil naslov na prvem klubskem svetovnem prvenstvu leta 2000.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.