Ni za občutljive: borcu odtrgalo del telesa!

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Mešane borilne veščine so lahko zelo plemenite, a tudi zelo krute.
Oglej si celoten članek

V srenji borilnih športov še vedno odmeva zmaga Francisa Ngannouja nad Stipetom Miočićem v težki kategoriji UFC. V zadnjih dneh pa je nekaj pozornosti požela še ena franšiza, ki sicer ni tako znana.

Cage Fury Fighting Championships (CFFC) je bil ustanovljen leta 2006, v četrtek pa je bil v Philadelphii na sporedu dogodek CFFC 94.

V sklopu večera sta se v srednji kategoriji pomerila Američan Devin Goodale in Kanadčan Khetag Pliev. Slednji se je rodil v Rusiji, a je za Kanado kot rokoborec že nastopal tudi na olimpijskih igrah v Londonu leta 2012.

Video Vdor pijanega navijača v UFC: "Kaj mi je rekel?"

Po rokoborski karieri se je danes 37-letni Pliev podal v oktagon in dokaj uspešno gradil ugled v svetu mešanih borilnih veščin. Do prvega aprilskega dne.

V dvoboju z Goodalom je namreč ostal brez prsta na roki, točneje brez levega prstanca. Dvoboj je bil razumljivo prekinjen, Goodale je vpisal zmago s tehničnim nokavtom, Pliev pa je bil ekspresno prepeljan v bolnišnico.

Odtrgani prst je ostal v Plievi rokavici in po kratkem posegu so ga Rusu s kanadskim potnim listom uspešno prišili nazaj na dlan. Iz zdravstvene ustanove je Pliev novinarjem sporočil, da se počuti dobro.

Po poročanju Marca Raimondija je bil Pliev precej bolj razburjen zaradi dejstva, da so sodniki prekinili dvoboj, kot pa zaradi odtrganega prsta.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 22:36 2. April 2021.

    Sodobno gladiatorstvo! Le kakšen človek uživa v takem športu?

  • 14:51 2. April 2021.

    JUa, zelo plemenita veščina!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.