Nigerija kljubovala napovedim: polfinale!

Foto: EPA
Foto: EPA
Potem ko sta se v soboto v polfinale afriškega prvenstva v Južnoafriški republiki že prebila Gana in Mali, si je danes v Rustenburgu v tretjem četrtfinalnem dvoboju polfinalni nastop zagotovila še Nigerija. Ta je ugnala prvo favoritinjo prvenstva Slonokoščeno obalo z 2:1.
Oglej si celoten članek

Nigerijo je v vodstvo popeljal Emmanuel Emenike z močnim strelom v 43. minuti, Slonokoščena obala pa je izenačila po strelu z glavo Cheika Tioteja v 50. minuti. Nigerijci so znova povedli v 79. minuti, ko je z roba kazenskega prostora zadel Sunday Mba, to pa je bil tudi zadetek, ki je Nigerijo popeljal v sredin polfinale, kjer se bo pomerila z Malijem.

Kot zadnja se je v polfinale afriškega nogometnega prvenstva v Južnoafriški republiki uvrstila še Burkina Faso. Slednja je v četrtfinalu v Nelspruitu po podaljških ugnala Togo z 1:0. Burkina Faso je edini zadetek zabila ob koncu prvega podaljška. Uspešen je bil Jonathan Pitroipa.V sredinem polfinalu se bo Burkina Faso pomerila z Gano, Mali pa z Nigerijo.

Afriški pokal narodov, četrtfinale:

Slonokoščena obala : Nigerija 1:2 (0:1)
Tioté (50); Emenike (43), Mba (79)

Burkina Faso : Togo 1:0** (0:0)
Pitropia (105)

Gana : Zelen:rtski otoki 2:0 (0:0)
Wakaso (54/11-m, 90)

Južna Afrika : Mali 2:4* (1:0)
Rantie (31); S. Keita (58)


* - po enajstmetrovkah
** - po podaljšku

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.