Šport > Nogomet
25 ogledov

Nigerija kljubovala napovedim: polfinale!

nigerija EPA
Potem ko sta se v soboto v polfinale afriškega prvenstva v Južnoafriški republiki že prebila Gana in Mali, si je danes v Rustenburgu v tretjem četrtfinalnem dvoboju polfinalni nastop zagotovila še Nigerija. Ta je ugnala prvo favoritinjo prvenstva Slonokoščeno obalo z 2:1.

Nigerijo je v vodstvo popeljal Emmanuel Emenike z močnim strelom v 43. minuti, Slonokoščena obala pa je izenačila po strelu z glavo Cheika Tioteja v 50. minuti. Nigerijci so znova povedli v 79. minuti, ko je z roba kazenskega prostora zadel Sunday Mba, to pa je bil tudi zadetek, ki je Nigerijo popeljal v sredin polfinale, kjer se bo pomerila z Malijem.

Kot zadnja se je v polfinale afriškega nogometnega prvenstva v Južnoafriški republiki uvrstila še Burkina Faso. Slednja je v četrtfinalu v Nelspruitu po podaljških ugnala Togo z 1:0. Burkina Faso je edini zadetek zabila ob koncu prvega podaljška. Uspešen je bil Jonathan Pitroipa.V sredinem polfinalu se bo Burkina Faso pomerila z Gano, Mali pa z Nigerijo.

Afriški pokal narodov, četrtfinale:

Slonokoščena obala : Nigerija 1:2 (0:1)
Tioté (50); Emenike (43), Mba (79)

Burkina Faso : Togo 1:0** (0:0)
Pitropia (105)

Gana : Zelen:rtski otoki 2:0 (0:0)
Wakaso (54/11-m, 90)

Južna Afrika : Mali 2:4* (1:0)
Rantie (31); S. Keita (58)


* - po enajstmetrovkah
** - po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.