Šport > Nogomet
15 ogledov

Tunizijci strli srca sosedov

afriški pokal narodov slonokoščena obala togo gervinho Reuters
Na afriškem nogometnem prvenstvu v Južnoafriški republiki se je s tekmama v skupini D v Rustenburgu končal prvi krog. Favoriti iz Slonokoščene obale so premagali Togo, Tunizijci pa sosede Alžirce. Obe ekipi sta si zmago zagotovili v končnici tekme.

Po seriji neodločenih izidov so gledalci danes videli dve tesni zmagi, Slonokoščena obala je premagala Togo z 2:1, Tunizija pa Alžirijo z 1:0.

afriški pokal narodov slonokoščena obala togo navijač | Avtor: Reuters Reuters
Eden od favoritov za končno zmago, Slonokoščena obala, je na čelu s svojim zvezdnikom Didierjem Drogbajem turnir začela s pričakovano zmago. Drogba se sicer ni pretirano izkazal, za zmago pa je bil bolj zaslužen še en zvezdnik, Yaya Toure, saj je dosegel vodilni gol v 8. minuti. Zmago je prinesel gol Gervinha tik pred koncem v 88. minuti. Za Togo je izenačil Jonathan Ayite v 45. minuti.

V obračunu severnoafriških ekip je dolgo kazalo, da se bo končal ne le z delitvijo točk, ampak tudi brez zadetkov. Toda po golu Youssefa Msaknija v 90. minuti so se treh točk razveselili Tunizijci. Alžirci so v prvem delu zadeli prečko, osmoljenec je bil Islam Slimani.

Afriški pokal narodov, 1. krog:

Skupina D:

Slonokoščena obala : Togo 2:1 (1:1)
Toure (8), Gervinho (88); Ayite (45)

Tunizija : Alžirija 1:0 (0:0)
Msakni (90)

Lestvica: 1. Slonokoščena obala 3 točke, 2. Tunizija 3, 3. Togo 0, 4. Alžirija 0.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.