Šport > Nogomet
20 ogledov

Kongo ukradel točko Gani

afriški pokal narodov kongo gana dieudonne mbokani Reuters
Po včerajšnjih dveh remijih brez zadetkov v skupini A so se v nedeljo le začele tresti mreže na Afriškem pokalu narodov v Južnoafriški republiki. Kongo je uprizoril povratek proti favorizirani Gani in iztržil točko, Mali pa je pričakovano ugnal Niger z minimalnim rezultatom.

Na Afriškem pokalu narodov v Južnoafriški republiki so gledalci na nedeljskih dvobojih prvega kola le videli prve zadetke, potem ko sta se v soboto obe tekmi končali z 0:0. V skupini B sta si Gana in Demokratična republika Kongo razdelili točki, končni izid je bil 2:2. Na drugi tekmi je favorizirani Mali z 1:0 premagal Niger.

afriški pokal narodov mali niger seydou keita | Avtor: Reuters Reuters
V Port Elizabethu je Gana povedla že z 2:0, zadela sta Emmanuel Agyemang Badu in Kwadwo Asamoah (49.). Toda Tresor Mputu je znižal že štiri minute zatem, končni izid pa je nato postavil Dieumerci Mbokani v 69. minuti z bele točke.

Edini gol na drugi tekmi je dosegel malijski zvezdnik, nekdanji nogometaš Barcelone Seydou Keita, ki je šest minut pred koncem izkoristil napako vratarja tekmecev Daoude Kassalyja in tako svojo reprezentanco popeljal do pričakovane  uvodne zmage.

Afriški pokal narodov, 1. kolo:

Skupina B

Gana : DR Kongo 2:2 (1:0)
Badu (40), K. Asamoah (49); Mputu (53), Mbokani (69/11m)

Mali : Niger 1:0 (0:0)
Keita (84)

Lestvica: 1. Mali 3 točke, 2. DR Kongo 1, 3. Gana 1, 4. Niger 0.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.