Šport > Nogomet
56 ogledov

Drogba in soigralci bežali pred navijači

Senegal Slonokoščena obala kvalifikacije izgredi incident policija
1/4
EPA
Dva zadetka Didierja Drogbaja sta na tekmi med Slonokoščeno obalo in Senegalom v Dakarju zanetila hude izgrede, zaradi katerih so tekmo odpovedali, policisti pa so podivjano množico, ki je netila požare in metala predmete na igrišče, mirila s solzivcem.

Slonokoščena obala je proti Senegalu z zadetkoma Didierja Drogbaja povedla z 2:0, kar je bilo očitno preveč za domače navijače, potem ko so gostje v skupnem seštevku povedli že s 6:2 in si praktično že zagotovili napredovanje na glavni turnir Afriškega pokala narodov.

Policisti so morali reševati gostujoče navijače, ki so s tribun pobegnili na sredino igrišča, kjer so se pridružili nogometašem obeh ekip. Prestrašeno gručo, skupaj z Drogbajem, Yayo Touréjem in ostalimi zvezdniki evropskega nogometa, so morali nato pospremiti v slačilnice.

O poškodbah nogometašev ne poročajo, Manchester City pa je na svoji uradni spletni strani že zapisal, da sta njuna člana Yaya in Kolo Touré nepoškodovana. Sodnike so "evakuirali" s posebnim vozilom, tekmo pa so 40 minut kasneje odpovedali. Zmago bodo za zeleno mizo po vsej verjetnosti podelili Slonokoščeni obali, čeprav uradne potrditve še ni.

Januarja spet eksodus

Incidenti v Dakarju so malce zasenčili napredovanje Gane, Malija, Maroka, Nigerije, Tunizije in branilcev naslova Zambije. Slednji, branilci naslova, so se šele po izvajanju enajstmetrovk uvrstili na januarski turnir, ki ga bo gostila Južna Afrika.

Če bo rezultat iz Dakarja obveljal, bodo zaradi napredovanja Slonokoščene obale pomembne igralce izgubili mnogi klubi. Poleg Drogbaja (Shanghai Shenhua) in obeh Touréjev (Manchester City) sta tu še Gervinho (Arsenal) in Cheick Tiote (Newcastle United).

Ekipa Harisa Vučkića je v tem primeru imela nekaj sreče, saj za poraženi Senegal igrata prva napadalca Demba Ba and Papiss Cisse, ki bosta skoraj zagotovo ostala brez nastopa na glavnem turnirju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.