Šport > Nogomet
20 ogledov

Prvenstvo remijev

afriški pokal narodov etiopija zambija navijači Reuters
Tretji dan afriškega nogometnega prvenstva v Južnoafriški republiki je prinesel še četrti in peti neodločen izid na šestih tekmah.

Tokrat sta se v skupini C v Nelspruitu branilka naslova Zambija in Etiopija razšli z 1:1 (1:0). Enak izid pa je bil tudi na tekmi med Nigerijo in Burkino Faso, ki je izenačila v zadnji minuti.

Etiopija je nekoliko nepričakovano prišla do točke, še posebej zato, ker je od 35. minute igrala le z desetimi možmi. Vratar Jemal Tassew je dobil rdeči karton, že pred tem pa je Saladin Seid imel priložnost Etiopijo popeljati v vodstvo, a je njegov strel z bele točke zambijski vratar Kenny Mweene ubranil. Collins Mbesuma je Zambijo povedel v vodstvo ob koncu polčasa, Adane Girma pa je nato v 68. poskrbel za izenačenje.

Na drugi tekmi je dolgo kazalo na zmago Nigerije, potem ko je že v prvem polčasu zadel Emmanuel Emenike. A za Burkino Faso je že globoko v sodnikovem podaljšku izenačil rezervist Alain Traore. Nigerija je po drugem rumenem kartonu Efeja Ambroseja zadnjih 15 minut igrala z desetimi nogometaši.

Izida, 1. kolo:

Skupina C (Nelspruit)

Zambija : Etiopija 1:1 (1:0)
Mbesuma (45); Girma (65)

Nigerija : Burkina Faso 1:1 (1:0)
Emenike (23); Traore (94)

Lestvica: 1. Burkina Faso 1 točka, . Etiopija 1, . Nigerija 1, . Zambija 1.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.