Nihče jih nima toliko kot Kimi

Foto: Epa
Foto: Epa
Finski dirkaški veteran Kimi Räikkönen je z današnjim startom na dirki formule 1 za VN Eifla na nemškem Nürburgringu dosegel nov rekord.
Oglej si celoten članek

Za Kimija Räikkönena je bila dirka, na kateri je osvojil 12. mesto, že 323. nastop na preizkušnjah formule 1, s čimer se je po podatkih krovne zveze (Fia) povzpel na vrh lestvice voznikov z največ dirkami.

F1 Hamilton na večni lestvici ujel velikega Schumacherja

Dirkač ekipe Alfa Romeo se je že na prejšnji dirki v Rusiji po številu nastopov s 322 izenačil z dosedanjim rekorderjem, Brazilcem Rubensom Barrichellom, zdaj pa ga je že premagal in je sam na vrhu.

Zdaj 40-letni Räikkönen je prvič nastopil v tem tekmovanju leta 2001 za moštvo Sauber. Njegov največji dosežek je naslov svetovnega prvaka leta 2007 s Ferrarijem, ki je za moštvo iz Maranella še vedno zadnja vozniška lovorika doslej.

Seznam dirkačev z največ dirkami formule 1:

1. Kimi Räikkönen (Fin)*           323
2. Rubens Barrichello (Bra)      322
3. Fernando Alonso (Špa)         311
4. Michael Schumacher (Nem) 306
5. Jenson Button (VBr)             306
6. Felipe Massa (Bra)               269
7. Lewis Hamilton (VBr)*          261
8. Riccardo Patrese (Ita)          256
9. Jarno Trulli (Ita)                   252
10. Sebastian Vettel (Nem)*    251
...

* - še aktivni dirkači

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.