"Nikoli ne bom pozabil Tbilisija! Takrat sem izvedel za smrt prijateljev iz Maribora ..."

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Slovenski reprezentant v dresu zagrebškega Dinama se je spomnil na tragične dogodke izpred treh let.
Oglej si celoten članek

Dinamo Zagreb se bo v drugem krogu kvalifikacij za Ligo prvakov pomeril z boljšim iz dvoboja med moldavskim Šerifom in gruzijskim Saburtalom. Slednji je na odlični poti, da se prebije v drugi krog, potem ko je na prvi tekmi v gosteh prepričljivo slavil (0:3).

Foto Pistorius mu je grozil, zdaj kruto ustreljen pred svojo hišo

Saburtalo ima svoje domovanje v gruzijski prestolnici Tbilisiju in Zagrebčani se bodo tako na začetku svojega evropskega popotovanja bržkone odpravili prav tja.

V Tbilisiju so igrali že pred tremi leti, takrat proti tamkajšnjemu soimenjaku Dinamu. Edini iz sedanje ekipe, ki je že takrat igral za Dinamo Zagreb, je bil slovenski reprezentant Petar Stojanović.

Soigralec Stojanović: Najtežja tekma v moji karieri

Ljubljančan, ki se je uveljavil v dresu Maribora, na Tbilisi, kljub takratni zmagi, nima lepih spominov. Dan pred srečanjem v Gruziji je namreč izvedel za prometno nesrečo, v kateri sta umrla mlada nogometaša Maribora Damjan Marjanović in Zoran Baljak. Ljubomir Moravac je bil v nezgodi težje poškodovan, četrti udeleženec Žiga Lipušček pa jo je odnesel z lažjimi poškodbami.

Šport Kdo sta bila umrla nogometaša Maribora?

"Tega Tbilisija nikoli, ampak res nikoli ne bom pozabil. Na žalost imam na to mesto slabe spomine," je za 24sata dejal Stojanović. "Dan pred tekmo sta v prometni nesreči umrla moja prijatelja iz Maribora. Spomnim se, da mi je bilo zelo težko igrati, ampak na nek način sem dobil dodatno energijo, saj sem se hotel boriti tudi za svoje prijatelje," je dodal bočni branilec.

Foto: Profimedia Petar Stojanović

Za hrvaške medije je spregovoril tudi o igranju za Slovenijo in odnosu s selektorjem Matjažem Kekom. "Zaenkrat je vse super, razen rezultatov. Proti Avstriji nismo odigrali po svojih zmožnostih, a smo to nadoknadili proti Latviji. Na tej tekmi sem prispeval dve asistenci, strelsko se nam je odprlo. Jeseni nas čakajo težke tekme, toda vse lahko še popravimo," je pojasnil Stojanović.

O incidentu Kek: "Stojanoviću bi potrgal ušesa!"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.