"Nikoli v Barcelono? To je rekel nekdo drug!"

Foto: twitter Barça Basket Nikola Mirotić
Nikola Mirotić je postal najboljše plačani košarkar v Evropi.
Oglej si celoten članek

Nikola Mirotić je po vrnitvi iz lige NBA postal najboljše plačani košarkar v Evropi. Z Barcelono je podpisal pogodbo za tri leta (z dodatnim letom, če sam želi podaljšati sodelovanje), zaslužil pa bo 9 milijonov na leto. To je sicer njegova bruta plača, neto plača znaša okoli pet milijonov.

"Začenja se novo obdobje. Po koncu sezone (končal jo je v dresu Milwaukeeja; op. p.) se mi je ponudila priložnost za vrnitev v Evropo. Po dolgem razmišljanju sem ugotovil, da tu vse skupaj odlično funkcionira. To je bila zame najboljša odločitev, ki sem jo lahko sprejel," je na predstavitveni novinarski konferenci dejal španski reprezentant.

Podpisal Bivši zvezdnik Reala odslej za Barco

"V Barceloni je vedno prisoten pritisk, da se osvajajo lovorike, to pa je tudi eden od razlogov, da sem sprejel ponudbo. Pogovarjal sem se s trenerjem Pešićem, govorila sva 15 minut, bil je zadovoljen, ker prihajam. Oba imava enake cilje. Zame so se zanimali še nekateri evropski klubi, vendar je bila ponudba Barcelone najboljša. Želel sem se vrniti in to sem tudi naredil," je še povedal košarkar, ki se je rodil v Podgorici.

Pred odhodom v ligo NBA je Mirotić igral za Real in takrat izjavil, da nikoli ne bi oblekel dresa Barcelone. "Takrat je bil to drugi Nikola. Vedno sem dajal vse za klub za katerega sem igral, maksimalno bom predan Barceloni. Navijači Reala me ne skrbijo. Odločitve, ki jih sprejemam, se tičejo le mene. Srečen sem, da sem v Barceloni, za mene je to korak naprej v karieri. Imel sem nekaj odličnih sezon v ligi NBA, a zdaj sem si zaradi družine želel nekaj drugačnega," je zaključil Mirotić.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.