Šport > Košarka
870 ogledov

"Nikoli v Barcelono? To je rekel nekdo drug!"

Nikola Mirotić twitter Barça Basket
Nikola Mirotić je postal najboljše plačani košarkar v Evropi.

Nikola Mirotić je po vrnitvi iz lige NBA postal najboljše plačani košarkar v Evropi. Z Barcelono je podpisal pogodbo za tri leta (z dodatnim letom, če sam želi podaljšati sodelovanje), zaslužil pa bo 9 milijonov na leto. To je sicer njegova bruta plača, neto plača znaša okoli pet milijonov.

"Začenja se novo obdobje. Po koncu sezone (končal jo je v dresu Milwaukeeja; op. p.) se mi je ponudila priložnost za vrnitev v Evropo. Po dolgem razmišljanju sem ugotovil, da tu vse skupaj odlično funkcionira. To je bila zame najboljša odločitev, ki sem jo lahko sprejel," je na predstavitveni novinarski konferenci dejal španski reprezentant.

Podpisal Šport Bivši zvezdnik Reala odslej za Barco

"V Barceloni je vedno prisoten pritisk, da se osvajajo lovorike, to pa je tudi eden od razlogov, da sem sprejel ponudbo. Pogovarjal sem se s trenerjem Pešićem, govorila sva 15 minut, bil je zadovoljen, ker prihajam. Oba imava enake cilje. Zame so se zanimali še nekateri evropski klubi, vendar je bila ponudba Barcelone najboljša. Želel sem se vrniti in to sem tudi naredil," je še povedal košarkar, ki se je rodil v Podgorici.

Pred odhodom v ligo NBA je Mirotić igral za Real in takrat izjavil, da nikoli ne bi oblekel dresa Barcelone. "Takrat je bil to drugi Nikola. Vedno sem dajal vse za klub za katerega sem igral, maksimalno bom predan Barceloni. Navijači Reala me ne skrbijo. Odločitve, ki jih sprejemam, se tičejo le mene. Srečen sem, da sem v Barceloni, za mene je to korak naprej v karieri. Imel sem nekaj odličnih sezon v ligi NBA, a zdaj sem si zaradi družine želel nekaj drugačnega," je zaključil Mirotić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.