Pri osmih letih je ostal brez roke

Foto: Twitter cosmin lambru
Osemnajstletni Romun je desetletje po amputaciji roke uresničil svoje življenjske sanje.
Oglej si celoten članek

V 100. minuti tekme romunskega pokala med ekipama Perolul Ploiesti in Mioveni je profesionalni debi dočakal napadalec Cosmin Lambru.

Osemnajstletnika je pred desetimi leti zbil tovornjak, v nesreči pa je utrpel tako hude poškodbe, da so mu morali amputirati del roke. Danes je živi dokaz, da se z močno voljo lahko doseže marsikaj.

"Star sem bil osem let, ko me je zbil tovornjak. Hodil sem po cesti s prijatelji, ko je zapeljal proti meni. Vrgel sem pod tovornjak in si rešil življenje," je povedal Lambru, ki je ušel smrti, a roke ni mogel rešiti.

Poškoda je bila tako huda, da je bila edina možnost amputacija. "Vem, da sem bil po nesreči pri zavesti. Roka me je strašansko bolela. Na srečo so me prijatelji takoj odpeljali v bolnišnico. Če bi prišel malo kasneje, bi morali amputirati celo roko, so mi dejali zdravniki," se spominja 18-letnik.

Kljub temu je sledil svojim sanjam, da bi nekoč postal profesionalni nogometaš. S pomočjo proteze mu je to naposled uspelo na tekmi romunskega pokala, na kateri je debitiral v dresu Petrolula.

"Ko sem začel trenirati, sem se najprej moral naučiti, kako ne pasti na protezo. Dolgo sem se mučil s tem, vendar se ne pritožujem. Nikoli se nisem in nikoli se ne bom," je zatrdil. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.