Šport > Nogomet
443 ogledov

Pri osmih letih je ostal brez roke

cosmin lambru Reševalni pas/Twitter
Osemnajstletni Romun je desetletje po amputaciji roke uresničil svoje življenjske sanje.

V 100. minuti tekme romunskega pokala med ekipama Perolul Ploiesti in Mioveni je profesionalni debi dočakal napadalec Cosmin Lambru.

Osemnajstletnika je pred desetimi leti zbil tovornjak, v nesreči pa je utrpel tako hude poškodbe, da so mu morali amputirati del roke. Danes je živi dokaz, da se z močno voljo lahko doseže marsikaj.

"Star sem bil osem let, ko me je zbil tovornjak. Hodil sem po cesti s prijatelji, ko je zapeljal proti meni. Vrgel sem pod tovornjak in si rešil življenje," je povedal Lambru, ki je ušel smrti, a roke ni mogel rešiti.

Poškoda je bila tako huda, da je bila edina možnost amputacija. "Vem, da sem bil po nesreči pri zavesti. Roka me je strašansko bolela. Na srečo so me prijatelji takoj odpeljali v bolnišnico. Če bi prišel malo kasneje, bi morali amputirati celo roko, so mi dejali zdravniki," se spominja 18-letnik.

Kljub temu je sledil svojim sanjam, da bi nekoč postal profesionalni nogometaš. S pomočjo proteze mu je to naposled uspelo na tekmi romunskega pokala, na kateri je debitiral v dresu Petrolula.

"Ko sem začel trenirati, sem se najprej moral naučiti, kako ne pasti na protezo. Dolgo sem se mučil s tem, vendar se ne pritožujem. Nikoli se nisem in nikoli se ne bom," je zatrdil. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice