Šport > Nogomet
1478 ogledov

Po koncu kariere se mu bodo izpolnile sanje

Usain Bolt EPA
Najboljši sprinter vseh časov bo po zadnjem teku v svoji karieri uresničil dolgoletno željo.

Usain Bolt se bo po koncu športne poti ukvarjal s športom. Izpolnil bo svoje sanje, zaigral bo na tekmi Manchester Uniteda. Drugega septembra bo tako oblekel dres svojega najljubšega kluba, njegova soigralca bosta na primer legendi rdečih vragov Ryan Giggs in Paul Scholes, tekmec na dobrodelnem obračunu pa nekdanji zvezdniki Barcelone. Poškodba, ki jo je jamajška strela sicer staknila v štafetnem teku na svetovnem prvenstvu, ni hujše narave.

"Zaigrati na nogometni tekmi so njegove dolgoletne sanje. Res si to želi, a najprej mora okrevati," je sicer za Sun dejal vir, ki naj bi bil blizu Jamajčana.

Bolt je pred časom že treniral tudi z nogometaši dortmundske Borussije, to naj bi v kratkem tudi ponovil. "Vedno sem si želel igrati nogomet. To je nekaj, v čemer bom dober," je samozavesten najhitrejši zemljan.

"Ima milijon možnosti in pripravljen je na novo poglavje. O nogometu vseskozi govori in če ga vprašate, vam bo povedal, da si ga želi igrati. Obstaja na desetine klubov, ki si ga želijo preizkusiti. Ne želim jih imenovati, a eden od njih je Borussia Dortmund, ker je direktor Pume naš prijatelj, hkrati pa je tudi del uprave Borussije. Bolt bo pri njih zagotovo treniral," je dejal Boltov agent Ricky Simms.

"Ali lahko sprinter pri 30. letih zaigra v Bundesligi ali Premier League? To je prevelik korak, realno pa je, da po šestih ali devetih mesecih treningov zaigra v tretji ali četrti angleški ligi. S tem se sicer ne bi strinjal, saj govorim, da ne bo igral v ligi prvakov. A nisem prepričan, da ima v tej fazi življenja motivacijo, da trenira z rezervno ekipo po dežju v Manchestru, Münchnu ali nekje drugje. A sigurno ga bomo v neki obliki videli v nogometu," je še za Daily Star dejal Simms. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice