Šport
3770 ogledov

Resne obtožbe na račun najhitrejšega Zemljana

usain bolt EPA
Najhitrejši človek vseh časov Usain Bolt se je na mitingu diamantne lige "sprehodil" do zmage v teku na 100 metrov, pri čemer pa naj bi se posluževal spornih prijemov.

Jamajški šprinter Usain Bolt je na zadnji tekmi pred avgustovskim svetovnim prvenstvom, na katerem bo končal svojo bogato športno kariero, ugnal vso konkurenco in s časom 9.95 in napovedal, da bo v britanski prestolnici napadal že peto zaporedno zlato na SP v tekih na 100 metrov.

Jamajčan je bil v svoji paradni disciplini zlat v Berlinu (2009), Daeguu (2011), Moskvi (2013) in Pekingu (2015).

Luka Janežič Diamantna liga Šport Janežič prvič pod 45 sekundami, Usain Bolt ležerno do zmage

Bolt do zmage na mitingu diamantne lige v kneževini ni prišel le po zaslugi hitrih nog, temveč naj bi izkoristil velik vpliv, ki si ga je zgradil v atletskih krogih. Tako trdi Stuart McMillan, trener kanadskega šprinterja Andreja de Grasseja, ki naj bi zaradi izrecne želje jamajškega šampiona ostal brez nastopa v Monaku.

De Grasse, olimpijski podprvak v teku na 200 metrov in dobitnik bronaste kolajne na 100 metrov, je v kneževini nastopil le v štafeti 4x100 metrov, kar naj bi bila neposredna posledica Boltovega pritiska na organizatorje tekmovanja. 

usain bolt de grasse | Avtor: EPA EPA

"Bili smo prijavelji za tekmo na 100 metrov. Izločili so nas. To je bilo Boltovo maslo," je zatrdil McMillan. "Ni hotel tekmovati z vrhunskimi nasprotniki. Najhitrejši človek na svetu lahko izbira tekmovalce," se je pritoževal atletski trener.

"Ne obsojam ga. To je njegova zadnja sezona. Letos je tekel le dvakrat. Razumem ga, da ne želi povečevati pritiska pred svetovnim prvenstvom in tvegati morebitnega poraza. Če si kdo zasluži, da izbira nasprotnike, je to Bolt," je zaključil McMillan.

V Boltovem taboru so obtožbe zanikali. "Nihče me ne skrbi. Mladi so vedno zelo hitri. Spoštujem jih in jim želim vse dobro, a nikoli me ne skrbi nek določen atlet, ker vem, česa sem sposoben," je pred začetkom mitinga zatrdil Bolt.

Oglasili so se tudi prireditelji, ko trdijo, da De Grasse ni nastopil zaradi pomanjkanja finančnih sredstev.

usain bolt de grasse | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice