Šport
29 ogledov

Bolt zaradi smrti prijatelja ni treniral

Usain Bolt EPA
Jamajški atletski superzvezdnik trdo gara, da bi bil nared za uvodni sprinterski miting Racers naslednjo soboto na domačih tleh. A devetkratni olimpijski prvak si je moral vzeti premor za žalovanje ob smrti bližnjega prijatelja.

V intervjuju na jamajški nacionalni televiziji je Usain Bolt razkril, da več kot dva tedna ni mogel trenirati, ker je žaloval ob smrti dobrega prijatelja Germaina Masona. Štiriintridesetletni Mason, na Jamajki rojeni olimpijski podprvak, je 20. aprila izgubil življenje v prometni nesreči.

"Nisem mogel trenirati več kot dva tedna, enostavno se nisem tako počutil. Res me je prizadela smrt prijatelja," je razkril Bolt, ki bo vseeno nastopil na mitingu, ki ga je njemu v čast ustanovil njegov klub.

Ta dirka naj bi bila njegova zadnja tekma na jamajških tleh v karieri, nastopil pa bo v zadnji disciplini dneva - teku na 100 metrov.

Kljub premoru je Bolt prepričan, da se bo lahko dobro pripravil za miting. "To delam že tako dolgo, da ne bo težav. Vedno so na poti kakšne ovire, a vedno sem jih znal premagati. Mislim, da bo vse v redu," je Bolt še dejal v pogovoru za domačo televizijo in dodal: "To bo zame brez dvoma izjemno čustvena tekma. pogrešal bom tek, pogrešali me bodo navijači, vse skupaj bo nabito s čustvi."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.