Šport
159 ogledov

Bolt ne bo branil enega od naslovov

usain bolt EPA
Jamajški sprinterski zvezdnik Usain Bolt bo eden izmed treh zlatih olimpijcev, ki bodo avgusta na svetovnem prvenstvu v Londonu vodili močno 59-člansko ekipo Jamajke.

Najhitrejši človek na svetu Usain Bolt bo tokrat tekel samo na 100 m in v štafeti 4 x 100 metrov, ne bo pa branil naslova iz Pekinga, ki ga je osvojil v teku na 200 m. Prvenstvo bo tudi njegova zadnja postaja v karieri, že pred kratkim je namreč napovedal, da se bo poslovil prav v Londonu.

Poleg Bolta bo naslov prvakinje iz pred dveh let branila tudi tekačica čez ovire Danielle Williams, v jamajški ekipi pa ne manjkajo niti nekateri drugi zvezdniki, kot so Elaine Thompson, ki je v Riu osvojila zlato na 100 in 200 m, ter Omar McLeod, prvi s karibskega otočja, ki je na olimpijskih igrah dosegel zlato na 110 m v teku čez ovire.

Jamajške barve bodo branili še trije nosilci medalj s prejšnjega svetovnega prvenstva, tekačica v teku čez ovire Hansle Parchment, metalec krogle O'Dayne Richards in tekačica na 400 m Shericka Jackson.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.