Nima težav s tem, da je le eden od treh

Foto: Epa primož roglič
Zmagovalec dirke po Španiji ima za zdaj v mislih le Tour.
Oglej si celoten članek

Dirka po Franciji naj bi se začela 29 avgusta, ekipa Jumbo-Visma pa ima namen na najprestižnejši kolesarski dirki nastopiti z vsemi najboljšimi. Za nizozemsko moštvo bodo tako pedala na francoski pentlji vrteli Primož Roglič, Tom Dumoulin in Steven Kruijswijk.

"Povsem preprosto je. Kot ekipa si želimo zmagati na Touru, najboljši od nas pa bo na koncu na vrhu," je za kolumbijski El Tiempo dejal Roglič, pogovor pa so povzeli tudi pri cyclingnews.com. "Vedno gre za pošteno dirkanje, še zlasti na tritedenski preizkušnji. Tega se že veselim."

Zadnji zmagovalec Vuelte v tem letu še ni nastopal na dirkah. "Zdaj je tako, kot če bi startal po zimskem premoru. Vsi dolgo nismo dirkali, zanimivo bo prav za vse kolesarje." 

Naveza Pogačar si želi sodelovanja z Rogličem

Francoska vlada mora sicer še potrditi dirko, vprašanje pa je tudi, če bodo ob cestah prisotni gledalci. "Upam, da dirka bo. Na koncu niti nimam vpliva na to, ali bo prisotna publika, ali pa ne. Želimo si dirke v normalnih razmerah, ljudje ob trasi ti dajo dodatno energijo. A za zdaj si ne želiš vsega, upaš le na to, da dirka sploh bo."

Roglič je na Touru nazadnje nastopil 2018 in osvojil četrto mesto, lani pa se je posvetil nastopoma na Giru in Vuelti. V Italiji je bil skupno tretji, v Španiji pa si je po treh tednih kolesarjenja nadel rdečo majico zmagovalca. Tokratna izvedba Dirke po Španiji bo na sporedu konec oktobra in na začetku novembra, a Roglič o tem (še) ne razmišlja. "Ne vem. Vse je možno po Touru, a za zdaj je vse težko načrtovati. Najprej se želim pripraviti na Tour, nato pa bomo videli."

Pod nadzorom policije Poljakinja, ki nosi slovenski grb: Nisem želela biti v breme

Na francosko pentljo se bo začel pripravljati julija z višinskim kampom, nato pa bo nastopil na Tour de l’Ain (7.-9. avgust) in Critérium du Dauphiné (12.-16. avgust).

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.