Nina Vehar svetovna prvakinja v savatu

Foto: Savate zveza Slovenije Nina Vehar Foto: Savate zveza Slovenije Nina Vehar Foto: Savate zveza Slovenije Nina Vehar Foto: Savate zveza Slovenije Nina Vehar
Dolgoletna članica slovenske reprezentance Nina Vehar je na svetovnem prvenstvu v savatu (francoski boks) v kategoriji do 75 kilogramov, ki je potekalo v Franciji, osvojila zlato kolajno, potem ko je v finalu premagala domačinko Beauty Zarebo.
Oglej si celoten članek

V finalu svetovnega prvenstva v savatu v kategoriji do 75 kilogramov je dolgoletna in izkušena slovenska reprezentantka Nina Vehar posegla po samem vrhu. V soboto pozno zvečer je v finalu svoje kategorije premagala favoritinjo in domačinko Beauty Zarebo, nosilko večkratnih odličij z nacionalnih boksarskih prvenstev Francije.

Rezultat Nine ob velikih uspehih najboljšega slovenskega boksarja vseh časov Dejana Zavca še utrjuje položaj boksarskih športov v Sloveniji, savate oziroma francoski boks pa predstavlja v novi luči, kjer lahko do najvišjih dosežkov pridejo tudi ženske predstavnice.

Kaj je savate oziroma francoski boks?

Gre za polno kontaktno verzijo boksarskega borjenja z nožnimi in ročnimi tehnikami, pri katerih je dovoljeno udarjanje in brcanje nasprotnika s polno močjo brez zaščitne opreme. V Sloveniji je bila savate zveza ustanovljena v aprilu 2003 in od takrat naprej neutrudno deluje v mednarodnem merilu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.