Šport
134 ogledov

Nina Vehar svetovna prvakinja v savatu

Nina Vehar
1/4
Savate zveza Slovenije
Dolgoletna članica slovenske reprezentance Nina Vehar je na svetovnem prvenstvu v savatu (francoski boks) v kategoriji do 75 kilogramov, ki je potekalo v Franciji, osvojila zlato kolajno, potem ko je v finalu premagala domačinko Beauty Zarebo.

V finalu svetovnega prvenstva v savatu v kategoriji do 75 kilogramov je dolgoletna in izkušena slovenska reprezentantka Nina Vehar posegla po samem vrhu. V soboto pozno zvečer je v finalu svoje kategorije premagala favoritinjo in domačinko Beauty Zarebo, nosilko večkratnih odličij z nacionalnih boksarskih prvenstev Francije.

Rezultat Nine ob velikih uspehih najboljšega slovenskega boksarja vseh časov Dejana Zavca še utrjuje položaj boksarskih športov v Sloveniji, savate oziroma francoski boks pa predstavlja v novi luči, kjer lahko do najvišjih dosežkov pridejo tudi ženske predstavnice.

Kaj je savate oziroma francoski boks?

Gre za polno kontaktno verzijo boksarskega borjenja z nožnimi in ročnimi tehnikami, pri katerih je dovoljeno udarjanje in brcanje nasprotnika s polno močjo brez zaščitne opreme. V Sloveniji je bila savate zveza ustanovljena v aprilu 2003 in od takrat naprej neutrudno deluje v mednarodnem merilu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.