Nizozemci razkrili odlično novico o Tadeju Pogačarju

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Po poročanju nizozemskih medijev naj bi bilo Pogačarjevo zapestje v celoti zaceljeno.
Oglej si celoten članek

Slovenski kolesarski as Tadej Pogačar lahko po aprilskem zlomu zapestja trenira brez omejitev, poroča nizozemski kolesarski portal Wielerflits.

Štiriindvajsetletnik s Klanca pri Komendi si je dve kosti v zapestju zlomil na slovitem kolesarskem spomeniku Liege-Bastogne-Liege 23. aprila, po operaciji pa je sledilo pettedensko okrevanje.

Zdaj pa po informacijah ekipe UAE Team Emirates, ki je Wielerflitsu poslala izjavo o njegovem zdravstvenem stanju, Pogačar trenira brez omejitev.

Foto: twitter UAE Team Emirates Tadej Pogačar

"Izvidi računalniške tomografije (CT) so pozitivni. Kosti se dobro celijo. Zdaj lahko brez omejitev trenira na cesti in bo nehal trenirati na trenažerju. Iz preventivnih razlogov bo še naprej uporabljal opornico za zapestje," je izjavo ekipe emiratov citiral Wielerflits.

Pogačar se je po končani prvi fazi okrevanja konec maja odpravil na prvi del višinskih priprav v Sierro Nevado, pred nastopom na državnem prvenstvu v kronometru (22. junij) na Pokljuki in cestni dirki (25.) v Radovljici pa si bo ogledal še nekatere ključne etape za prihajajočo dirko po Franciji. Ta se bo začela 1. julija v Baskiji.

Dvakratni zmagovalec Toura (2020, 2021) bo na francoski pentlji glavni favorit za skupno zmago ob lanskem zmagovalcu, Dancu Jonasu Vingegaardu (Jumbo-Visma). Ta trenutno prepričljivo vodi na enotedenski dirki po Dofineji.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.