Nizozemci v težavah, nov udarec za Hrvate

Foto: EPA
Foto: EPA
V kvalifikacijah za evropsko prvenstvo sta si dve reprezentanci že priigrali uvrstitev v Francijo.
Oglej si celoten članek

Angleži so si to zagotovili s sobotno zmago proti San Marinu, danes sta se jim pridružili še Češka in Islandija, ki bo na prvenstvu nastopila prvič.

Čehom je to uspelo po zmagi 2:1 nad Latvijo, Islandcem pa po neodločenem izidu 0:0 doma proti Kazahstanu.

V težavah pa so se nepričakovano znašli Nizozemci in Hrvati. Posebno Nizozemci, ki so v skupini A po porazu doma z Islandijo klonili tudi v Turčiji, in to kar z 0:3. Z novim porazom so padli na četrto mesto, tako da so pod vprašaj postavili tudi uvrstitev v dodatne kvalifikacije, za neposredno pot pa možnosti nimajo več. Tako kot ne tudi Turki, ki imajo pred Nizozemci dve točki prednosti, v zadnjih dveh krogih pa igrajo še s Češko in Islandijo, medtem ko bodo tekmeci Nizozemcev še Čehi in Kazahstanci.

Za Turke sta v prvem delu v polno zadela Oguzhan Ozyakup (8) in Arda Turan (26), goste pa je dokončno pokopal Burak Yilmaz (86).

Foto: EPA eden hazard belgija Hrvaški je še pred časom kazalo odlično, toda po aferi "kljukasti križ" v Splitu in remiju z Italijo se jim je vse obrnilo navzdol. UEFA jim je odvzela točko, v Azerbajdžanu so igrali neodločeno, zdaj pa so zabeležili še prvi poraz v kvalifikacijah, v Oslu jih je z 2:0 premagala Norveška. Oba gola je dosegel Jo Inge Berget. Norvežani so z zmago prebili na drugo mesto.

Italijani so z golom Danieleja De Rossija z bele točke premagali Bolgarijo (1:0). Hrvati so nazadovali na tretje mesto in niso več najboljša tretjeuvrščena ekipa, ki bo prav tako neposredno potovala na prvenstvo. Norvežani bodo v zadnjih dveh krogih igrali z Malto doma in Italijo v gosteh, Hrvati z Malto v gosteh in z odpisano Bolgarijo doma, Italijo pa poleg obračuna z Norveško čaka še gostovanje v Azerbajdžanu.

V tretji tekmi skupine sta se Malta in Azerbajdžan, ki nimata možnosti za napredovanje, razšla z neodločenim izidom 2:2.

Z neodločenim izidom se je končala tudi tekma skupine B med vodilnim Walesom in Izraelom, gledalci na tem obračunu niso videli gola. Wales je tako zamudil priložnost, da si že zagotovi pot v Francijo. Ostal je na vrhu skupine B, vendar se mu je Belgija, ki je na Cipru slavila po golu Edena Hazarda (1:0), približala na eno točko. Z gladko zmago 3:0 proti Andori je Bosna in Hercegovina prehitela Ciper, za tretjeuvrščenim Izraelom zdaj zaostaja dve točki.

Euro 2016, kvalifikacije:

Skupina A:

Latvija : Češka 1:2 (0:2)
Turčija : Nizozemska 3:0 (2:0)
Islandija : Kazahstan 0:0

Lestvica:
1. Islandija 19
2. Češka 19
3. Turčija 12
4. Nizozemska  10
5. Latvija 4
6. Kazahstan 2


Skupina B:

Wales : Izrael 0:0
BiH : Andora 3:0 (3:0)
Ciper : Belgija 0:1 (0:0)

Lestvica:
1. Wales 18
2. Belgija 17
3. Izrael 13
4. BiH 11
5. Ciper 9
6. Andora 0


Skupina H:

Malta : Azerbajdžan 2:2 (0:1)
Norveška : Hrvaška 2:0 (0:0)
Italija : Bolgarija 1:0 (1:0)

Lestvica:
1. Italija 18
2. Norveška 16
3. Hrvaška 15
4. Bolgarija  8
5. Azerbajdžan  6
6. Malta  2

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.