Šport > Nogomet
20 ogledov

Nizozemci v težavah, nov udarec za Hrvate

(Norveška - Hrvaška) Euro kvalifikacije EPA
V kvalifikacijah za evropsko prvenstvo sta si dve reprezentanci že priigrali uvrstitev v Francijo.

Angleži so si to zagotovili s sobotno zmago proti San Marinu, danes sta se jim pridružili še Češka in Islandija, ki bo na prvenstvu nastopila prvič.

Čehom je to uspelo po zmagi 2:1 nad Latvijo, Islandcem pa po neodločenem izidu 0:0 doma proti Kazahstanu.

V težavah pa so se nepričakovano znašli Nizozemci in Hrvati. Posebno Nizozemci, ki so v skupini A po porazu doma z Islandijo klonili tudi v Turčiji, in to kar z 0:3. Z novim porazom so padli na četrto mesto, tako da so pod vprašaj postavili tudi uvrstitev v dodatne kvalifikacije, za neposredno pot pa možnosti nimajo več. Tako kot ne tudi Turki, ki imajo pred Nizozemci dve točki prednosti, v zadnjih dveh krogih pa igrajo še s Češko in Islandijo, medtem ko bodo tekmeci Nizozemcev še Čehi in Kazahstanci.

Za Turke sta v prvem delu v polno zadela Oguzhan Ozyakup (8) in Arda Turan (26), goste pa je dokončno pokopal Burak Yilmaz (86).

eden hazard belgija | Avtor: EPA EPA
Hrvaški je še pred časom kazalo odlično, toda po aferi "kljukasti križ" v Splitu in remiju z Italijo se jim je vse obrnilo navzdol. UEFA jim je odvzela točko, v Azerbajdžanu so igrali neodločeno, zdaj pa so zabeležili še prvi poraz v kvalifikacijah, v Oslu jih je z 2:0 premagala Norveška. Oba gola je dosegel Jo Inge Berget. Norvežani so z zmago prebili na drugo mesto.

Italijani so z golom Danieleja De Rossija z bele točke premagali Bolgarijo (1:0). Hrvati so nazadovali na tretje mesto in niso več najboljša tretjeuvrščena ekipa, ki bo prav tako neposredno potovala na prvenstvo. Norvežani bodo v zadnjih dveh krogih igrali z Malto doma in Italijo v gosteh, Hrvati z Malto v gosteh in z odpisano Bolgarijo doma, Italijo pa poleg obračuna z Norveško čaka še gostovanje v Azerbajdžanu.

V tretji tekmi skupine sta se Malta in Azerbajdžan, ki nimata možnosti za napredovanje, razšla z neodločenim izidom 2:2.

Z neodločenim izidom se je končala tudi tekma skupine B med vodilnim Walesom in Izraelom, gledalci na tem obračunu niso videli gola. Wales je tako zamudil priložnost, da si že zagotovi pot v Francijo. Ostal je na vrhu skupine B, vendar se mu je Belgija, ki je na Cipru slavila po golu Edena Hazarda (1:0), približala na eno točko. Z gladko zmago 3:0 proti Andori je Bosna in Hercegovina prehitela Ciper, za tretjeuvrščenim Izraelom zdaj zaostaja dve točki.

Euro 2016, kvalifikacije:

Skupina A:

Latvija : Češka 1:2 (0:2)
Turčija : Nizozemska 3:0 (2:0)
Islandija : Kazahstan 0:0

Lestvica:
1. Islandija 19
2. Češka 19
3. Turčija 12
4. Nizozemska  10
5. Latvija 4
6. Kazahstan 2


Skupina B:

Wales : Izrael 0:0
BiH : Andora 3:0 (3:0)
Ciper : Belgija 0:1 (0:0)

Lestvica:
1. Wales 18
2. Belgija 17
3. Izrael 13
4. BiH 11
5. Ciper 9
6. Andora 0


Skupina H:

Malta : Azerbajdžan 2:2 (0:1)
Norveška : Hrvaška 2:0 (0:0)
Italija : Bolgarija 1:0 (1:0)

Lestvica:
1. Italija 18
2. Norveška 16
3. Hrvaška 15
4. Bolgarija  8
5. Azerbajdžan  6
6. Malta  2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.