Nizozemski vratar okrepil Maribor

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Mrežo Maribora bo v novi sezoni čuval Nizozemec.
Oglej si celoten članek

Igralski mozaik slovenskega nogometnega prvoligaša iz Maribora za sezono 2021/22 dobiva končno podobo. Dveletno pogodbo s štajerskim kolektivom v vijoličnem je podpisal novi vratar, 21 let stari in 185 centimetrov visoki Nizozemec, Menno Bergsen, nazadnje član slovaškega prvoligaša Trenčina, so danes potrdili na klubski strani.

Bergsen je produkt nogometne šole Sparte iz Rotterdama in komaj drugi igralec z nizozemskim potnim listom v Ljudskem vrtu. Richmar Rocky Siberie, ki je po zaslugi dvojnega državljanstva na reprezentančnem nivoju igral za Curacao, je v sezoni 2005/06 zbral 17 nastopov in dosegel sedem zadetkov. Bergsen si je za svojo "vijol'čno pot" izbral št. 99, zaradi letnice rojstva.

"Po izteku pogodb smo ostali brez Jasmina Handanovića in Kenana Pirića, tako da smo se morali odzvati. Vrzel, ki je nastala na vratarskih položajih, smo želeli nadomestiti s kvaliteto. Ponudila se je dobra priložnost pripeljati vratarja, ki izhaja iz nizozemske vratarske šole. Po vseh upoštevanih merilih je naš izbor Menno Bergsen, mlad, nadarjen in hkrati zelo ambiciozen vratar. Po oceni kadra in presoji celotnega strokovnega štaba smo želeli okrepiti vsako linijo moštva. Menno ima, kar smo iskali, in se v Mariboru lahko bori za mesto med vratnicama," je bil v predstavitvi tretjega novega obraza v slačilnici jasen športni direktor Marko Šuler.

Sparta Rotterdam, FC Dordrecht, FC Eindhoven, Trenčin in Maribor, ki bo za Bergsna njegova druga postaja izven domovine. "Po šestih, sedmih letih pri mlajših selekcijah Sparte sem se preselil v drugo nizozemsko ligo, k Dordrechtu in FC Eindhovnu, zadnje leto in pol pa sem preživel na Slovaškem. Ko sem po koncu sodelovanja s Trenčinom dobil ponudbo Maribora, zame ni bilo dileme. Hitro smo se dogovorili in z veseljem začenjam nov izziv," je dejal mladi Nizozemec, ki v drugem delu sezone na Slovaškem ni dobil priložnosti za igro zaradi poškodbe.

Okrepitev Mariborčani pripeljali starega znanca Prestop Prva okrepitev pri Mariboru

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.