"Njihova hitrost je neverjetna"

Foto: Profimedia luka gračnar
Slovenski tabor je strnil vtise po visokem porazu z Rusijo.
Oglej si celoten članek

Slovenska hokejska reprezentanca je na drugi tekmi olimpijskega turnirja izgubila proti Rusiji (2:8). To so povedali nekateri glavni akterji:

Kari Savolainen, selektor Slovenije: "Vedno je težko pogoltniti takšne številke. Način, kako smo igrali, občasno ni bil sprejemljiv. To je delno psihološki vidik, delno pa fizični. Ko nasprotnik, kot je Rusija, povede z 2:0, se je težko vrniti. Igrali smo dobro prvih 17 minut, če bi zdržali do tretjine, bi bilo lažje, tako pa se je začela pot navzdol. Vratarja nisem menjal, ker sem videl, da želi igrati. V takšni igri ni njegova krivda, da dobiva gole, zato sem ga pustil v igri. Jutri je nov dan, bomo pa morali bolj slediti našim načrtom. Slovaška je disciplinirana ekipa, morda igra dolgočasen hokej, a je učinkovita."

Jan Muršak, kapetan Slovenije: "Težka tekma, vedeli smo, kakšen nasprotnik je Rusija. Bili so hitrejši, močnejši, hitrost je neverjetna. Težko je igrati proti njim, a to je realnost, kakovostno nismo na njihovi ravni. Ko so zadeli, so začutili, da lahko in dobili so dodatno energijo. Vedel sem, da bo težka tekma, a fantje so dali vse od sebe. Res pa nismo na njihovi kakovostni ravni. Na začetku smo 'borbali', zadeli so enega, pa takoj zatem še enega. Težko je igrati proti njim, ker imajo vse, predvsem pa dobre tehnične igralce."

Agonija Muršak in Pance za obliž na rano prerešetanih Risov

Rok Tičar, hokejist Slovenije: "Danes nam je 17 minut zelo dobro uspevalo, potem pa so dobili 'mometnum' in nato je bilo za nas bistveno težje. Tudi v Sočiju so nas že podobno stisnili, mi smo to pričakovali. Držali smo se 17 minut, potem pa se nam je začelo podirati v naši tretjini."

Boštjan Goličič, hokejist Slovenije: "Definitivno so bili boljša ekipa, že od prve minute so pritiskali. Mi smo čakali svoje priložnosti in se osredotočali na obrambo. A ko smo na hitro dobili dva gola, je bilo konec naših možnosti. Na koncu so malo popustili, mi smo prišli do sape in na koncu dosegli dva gola. Igrali smo po najboljših močeh. Gremo naprej, to tekmo bomo pozabili in jutri skušali zmagati."
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.